Küçük işletmelerin kurumsal şirketlerden öğrenmesi gereken 3 şey

Şirket
Şirket

Küçük işletmelerin büyük kurumsal şirketlerden öğrenmesi gereken detaylar.

Eğer sizinde küçük bir şirketiniz varsa büyük işleri şirketlerden kopyalamadan önce kendi şirketinizde nasıl duracak onu tartışmanız gerekiyor. İşte bunu yapmanız için gereken 3 şey;

Süreçleri geliştirmeye odaklanın

                                    
                                    Kurumsal şirketler sistemlerini geliştirmek için büyük zaman harcarlar. Küçük şirketlerin ise bazen bu durumları geliştirmeye zamanı olmuyor. Ancak yapılması gereken basit düşünmek ve herhangi bir süreçten kendinize zaman yaratabilmek.
Süreçleri geliştirmeye odaklanın Kurumsal şirketler sistemlerini geliştirmek için büyük zaman harcarlar. Küçük şirketlerin ise bazen bu durumları geliştirmeye zamanı olmuyor. Ancak yapılması gereken basit düşünmek ve herhangi bir süreçten kendinize zaman yaratabilmek.
Teknolojiye yatırım yapın 

                                    
                                    Büyük kurumsal şirketler her işi elle yaptığı için devleşmemiştir. Onlar teknik alt yapısına yani teknolojiye yatırım yaparak büyümüştür. Küçük şirketlerde ise bu durum zor olabiliyor. O yüzden bilişime yatırım yaparken dikkatli olmalı, ya da makul ücretle çalışacak bir sistem geliştiriciyi işe alarak, işinizi desteklemek için kullandığınız teknolojiyi geliştirmenin yollarını aramalısınız. İşinizde büyük bir etki yaratabilmek için çok fazla para harcamanız gerekmez.
Teknolojiye yatırım yapın Büyük kurumsal şirketler her işi elle yaptığı için devleşmemiştir. Onlar teknik alt yapısına yani teknolojiye yatırım yaparak büyümüştür. Küçük şirketlerde ise bu durum zor olabiliyor. O yüzden bilişime yatırım yaparken dikkatli olmalı, ya da makul ücretle çalışacak bir sistem geliştiriciyi işe alarak, işinizi desteklemek için kullandığınız teknolojiyi geliştirmenin yollarını aramalısınız. İşinizde büyük bir etki yaratabilmek için çok fazla para harcamanız gerekmez.
Yaratıcılığı destekleyin 

                                    
                                    Büyük şirketler çalışanlarının yaratıcı işler çıkarması için çeşitli teşviklerde bulunur. Bu durumda yaratıcılığın gelişmesi için çalışanlarını güdüler. Küçük işletmelerde ise çalışanlar yaptıkları işi geliştirmek için harika fikirler bulsalar da, bu fikirleri işlerini kaybetme korkusundan paylaşamazlar. O yüzden çalışanlarınıza fonksiyonlarını geliştirdikleri için işlerini kaybetmeyecekleri, aksine yeni sorumluluklar üstlenebilecekleri konusunda güven vermeniz çok önemlidir.
Yaratıcılığı destekleyin Büyük şirketler çalışanlarının yaratıcı işler çıkarması için çeşitli teşviklerde bulunur. Bu durumda yaratıcılığın gelişmesi için çalışanlarını güdüler. Küçük işletmelerde ise çalışanlar yaptıkları işi geliştirmek için harika fikirler bulsalar da, bu fikirleri işlerini kaybetme korkusundan paylaşamazlar. O yüzden çalışanlarınıza fonksiyonlarını geliştirdikleri için işlerini kaybetmeyecekleri, aksine yeni sorumluluklar üstlenebilecekleri konusunda güven vermeniz çok önemlidir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >