Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sicil affı çıktı!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasa ile sicil affı çıkmasını bekleyenler derin bir nefes aldı...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sicil affı konusunda yaşanan gelişmeler sevindirdi. Bankalara olan borcundan dolayı kara listeye düşen ve, kredi kullanma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar, sicil affı konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyordu. CNN'in haberine göre; Merakla yanıt aranan, "Sicil affı çıktı mı?" sorusu sonunda yanıt buldu. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında sicil affı konusu da ele alındı. Böylece sicil affı çıkmasını bekleyenler rahat bir nefes aldı.

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında işletmeler, yatırımcılar, ihracatçılar, memur emeklisi ikramiyelerine yönelik düzenleme, vergi borcu yapılandırması, kredi sicil affı gibi konularda düzenlemeler yapıldı. Bu torba düzenlemeler TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İşte 'sicil affı' düzenlemesi

Kullandığı nakdi ve gayrinakdi kredilerinin anapara, faiz veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek.

Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların bu kapsamda mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırılması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >