Rutin işini bırakıp kafe açmak isteyen kişilerin muhakkak yapması gereken 5 ön çalışma

Cafe
Cafe

İşte bunun için yapmanız gerekenler...

Çoğu kişi günlük rutin işinden bunalıp küçük bir kafe açmak ister. Ancak bunu yapacak cesareti çok az bir kısım bulur. Eğer sizde rutin işinizde sorunlar yaşayıp küçük bir butik kafe açmak istiyorsanız bunlara dikkat etmenizde yarar var.


Bir niş bulun
Butik bir kafe veya restoran açmanın tek sorunu, bu piyasanın çok kalabalık olmasıdır. Hangi şehre giderseniz gidin, cadde ve sokaklar bu tür işletmelerin yüzlercesiyle doludur. Bunu göz önüne alarak çevreyi dikkatle inceleyin ve rekabet koşullarını iyi değerlendirin.

Piyasaya halen sunulmuş olan neler var ve hangi konuda boşluklar var? Örneğin şehrinizde bir Nepal Restoranı yok mu? Belki yüzlerce kafe vardır. Ama hem kafe - hem de sanat galerisi olan bir yere ne dersiniz? Sizi diğerlerinden ayırıp, fark yaratacak bir şey düşünün. En iyi girişimciler, bir nişin nasıl bulunacağını ve ondan nasıl yararlanabileceklerini bilirler.
Bir niş bulun Butik bir kafe veya restoran açmanın tek sorunu, bu piyasanın çok kalabalık olmasıdır. Hangi şehre giderseniz gidin, cadde ve sokaklar bu tür işletmelerin yüzlercesiyle doludur. Bunu göz önüne alarak çevreyi dikkatle inceleyin ve rekabet koşullarını iyi değerlendirin. Piyasaya halen sunulmuş olan neler var ve hangi konuda boşluklar var? Örneğin şehrinizde bir Nepal Restoranı yok mu? Belki yüzlerce kafe vardır. Ama hem kafe - hem de sanat galerisi olan bir yere ne dersiniz? Sizi diğerlerinden ayırıp, fark yaratacak bir şey düşünün. En iyi girişimciler, bir nişin nasıl bulunacağını ve ondan nasıl yararlanabileceklerini bilirler.
Bir iş planı hazırlayın
Tüm şirketler gibi, restoran işinizin de bir yol haritasına ihtiyacı vardır. Projenizle ilgili konuları çok iyi bilmeniz ve geleceği planlamanız gerekir. Hedef müşteri kitlenizi belirleyin, bir maliyet – kar analizi yapın ve kuruluş bütçenizi oluşturun. Gerçekçi bir finansal plan hazırlayın ve her hafta ne kadar kar elde etmeniz gerektiğini iyi hesaplayın.
Bir iş planı hazırlayın Tüm şirketler gibi, restoran işinizin de bir yol haritasına ihtiyacı vardır. Projenizle ilgili konuları çok iyi bilmeniz ve geleceği planlamanız gerekir. Hedef müşteri kitlenizi belirleyin, bir maliyet – kar analizi yapın ve kuruluş bütçenizi oluşturun. Gerçekçi bir finansal plan hazırlayın ve her hafta ne kadar kar elde etmeniz gerektiğini iyi hesaplayın.
Menü
Bir restoran ya da kafenin ayakta kalıp kalmayacağını sunduğu yiyeceklerin kalitesi belirler. Eğer mutfağın şefi sizseniz, basit ama özgün bir menü yaratın. Ürün çeşidiniz az, kullanacağınız malzeme listesi mümkün olduğu kadar kısa olsun.
Menü Bir restoran ya da kafenin ayakta kalıp kalmayacağını sunduğu yiyeceklerin kalitesi belirler. Eğer mutfağın şefi sizseniz, basit ama özgün bir menü yaratın. Ürün çeşidiniz az, kullanacağınız malzeme listesi mümkün olduğu kadar kısa olsun.
Ruhsatlar ve Yasal Konular
Bir restoran ya da kafe açmak, birçok soruyu beraberinde getirir. Her bölgenin farklı kuralları vardır. O yüzden bölgenizdeki idari makamlara başvurup yeterince bilgi alın. Öncelikli olarak bir sağlık ve güvenlik sertifikasına ihtiyacınız olacaktır.
Ruhsatlar ve Yasal Konular Bir restoran ya da kafe açmak, birçok soruyu beraberinde getirir. Her bölgenin farklı kuralları vardır. O yüzden bölgenizdeki idari makamlara başvurup yeterince bilgi alın. Öncelikli olarak bir sağlık ve güvenlik sertifikasına ihtiyacınız olacaktır.
Pazarlama
Son olarak söylemeliyim ki, açacağınız kafe düzenli bir müşteri kitlesi kazanamazsa, hiçbir işe yaramaz. Demek ki müşterileri işyerinize çekecek güçlü bir pazarlama planı hazırlamalısınız. Başlangıç için, sosyal medya ile yerel pazarlamanın birlikte kullanılması en iyi yoldur. Gösterişli bir açılış töreni de lezzet avcıları ve gazetecilerin ilgisini çekmek için harika bir fırsattır. 


Kaynak: Alltopstartups
Pazarlama Son olarak söylemeliyim ki, açacağınız kafe düzenli bir müşteri kitlesi kazanamazsa, hiçbir işe yaramaz. Demek ki müşterileri işyerinize çekecek güçlü bir pazarlama planı hazırlamalısınız. Başlangıç için, sosyal medya ile yerel pazarlamanın birlikte kullanılması en iyi yoldur. Gösterişli bir açılış töreni de lezzet avcıları ve gazetecilerin ilgisini çekmek için harika bir fırsattır. Kaynak: Alltopstartups
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >