Sevmediğiniz işinizden ayrılmak için 5 neden

İş stresi
İş stresi

Yıllar önce şuan yaptığınız işe bir hevesle girdiniz, belki mecburdunuz belki gençliğin verdiği heyecana kapıldınız. Ama yıllar geçtikte kendinizi sıkıcı bir iş hayatında hissetmeye başladığınız. Bu durumla baş başa kaldığınızda yapılacak 5 nedeni sizler için sıraladık.




                                    Yaptığınız işten ya da iş yerinden memnun değilseniz veya yüksek ücretli işinizi bırakırken ortaya çıkan belirsizlikten korkuyorsanız. İşe gitmek konusunda memnuniyetsizliğiniz varsa ve her gün adımlarınız geriye doğru gidiyorsa. Bu durumları her geçen gün daha sık yaşıyorsanız, yeni bir şeyler yapmaktan ya da farklı bir şey denemekten çekinmeyin. İşinizi bırakmaya neler sebep olabilir önce onlara bakalım.
Yaptığınız işten ya da iş yerinden memnun değilseniz veya yüksek ücretli işinizi bırakırken ortaya çıkan belirsizlikten korkuyorsanız. İşe gitmek konusunda memnuniyetsizliğiniz varsa ve her gün adımlarınız geriye doğru gidiyorsa. Bu durumları her geçen gün daha sık yaşıyorsanız, yeni bir şeyler yapmaktan ya da farklı bir şey denemekten çekinmeyin. İşinizi bırakmaya neler sebep olabilir önce onlara bakalım.
1. İşiniz sizi fiziksel ve duygusal olarak çökertmişse

                                    Eğer iş stresi yaşıyorsanız hastalıklarda beraberinde gelir. Mutsuz olduğunuz bir iş ortamında olmak uyku programınızı etkiler ve bu da daha fazla fiziksel hastalığa neden olabilir. Mutlu değilseniz veya her gün yapmanız gereken bir şey hakkında korku veya rahatsızlık hissediyorsanız, kendinizi daha sinirli, endişeli, öfkeli veya üzgün hissedeceksinizdir. Bu duygular hayatınızın tüm alanlarını etkileyebilir ve etkileyecektir. Bu yüzden daha fazlası olmaması için harekete geçmelisiniz.
1. İşiniz sizi fiziksel ve duygusal olarak çökertmişse Eğer iş stresi yaşıyorsanız hastalıklarda beraberinde gelir. Mutsuz olduğunuz bir iş ortamında olmak uyku programınızı etkiler ve bu da daha fazla fiziksel hastalığa neden olabilir. Mutlu değilseniz veya her gün yapmanız gereken bir şey hakkında korku veya rahatsızlık hissediyorsanız, kendinizi daha sinirli, endişeli, öfkeli veya üzgün hissedeceksinizdir. Bu duygular hayatınızın tüm alanlarını etkileyebilir ve etkileyecektir. Bu yüzden daha fazlası olmaması için harekete geçmelisiniz.
2. Çalıştığınız insanlardan ya da işinizden hoşlanmıyorsanız

                                    Hayatınızın her gününde sevmediğiniz bir işi yapmaya gerek yok. Ya da sürekli aynı şeyleri yaparak ömrünüzü geçiremezsiniz. Ayrıca değerlerinize uymayan veya sizinle aynı hizada olmayan insanlar için zaman ve enerjinizi harcamanız konusunda sebep de yok. İnandığınız insanlarla birlikte çalışabileceğiniz ve mutlu bir iş yeri hayal ediyorsanız önce sevmediğiniz insanlarla ve sevmediğiniz işte çalışmayı bırakmalısınız.
2. Çalıştığınız insanlardan ya da işinizden hoşlanmıyorsanız Hayatınızın her gününde sevmediğiniz bir işi yapmaya gerek yok. Ya da sürekli aynı şeyleri yaparak ömrünüzü geçiremezsiniz. Ayrıca değerlerinize uymayan veya sizinle aynı hizada olmayan insanlar için zaman ve enerjinizi harcamanız konusunda sebep de yok. İnandığınız insanlarla birlikte çalışabileceğiniz ve mutlu bir iş yeri hayal ediyorsanız önce sevmediğiniz insanlarla ve sevmediğiniz işte çalışmayı bırakmalısınız.
3. Zamanla değiştiyseniz

                                    Yıllar önce mezun olduğumuzda başlayan o hisler içinizde artık yok. Veya belki de işi aldığınızda sevdiniz, ancak şu an daha tecrübeli olduğunuz için artık ne yapmak isterseniz, ya da nasıl yaşamak istiyorsanız işinizin onunla ayın gitmediğiniz farkettiniz. Değişim hayatın normal bir parçasıdır. Kim olduğunuzu tekrar gözden geçirmek ve şimdi ne yapmak istiyorsanız, bugün olduğunuz kişiyle uyumlu bir iş bulmak için kendinize şans tanıyın.
3. Zamanla değiştiyseniz Yıllar önce mezun olduğumuzda başlayan o hisler içinizde artık yok. Veya belki de işi aldığınızda sevdiniz, ancak şu an daha tecrübeli olduğunuz için artık ne yapmak isterseniz, ya da nasıl yaşamak istiyorsanız işinizin onunla ayın gitmediğiniz farkettiniz. Değişim hayatın normal bir parçasıdır. Kim olduğunuzu tekrar gözden geçirmek ve şimdi ne yapmak istiyorsanız, bugün olduğunuz kişiyle uyumlu bir iş bulmak için kendinize şans tanıyın.
4. Daha fazlasını hak ediyorsanız

                                    Sevdiğiniz işi yapmayı ve her günün tadını çıkarmayı hakediyorsunuz. Çalışmanız hakkında mutlu ve heyecanlı olmayı hakediyorsunuz. Neden mutsuz olduğun bir yerde kalasınız ki? Bu duruma yanıtınız "ödediğim faturalarım " veya "bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var" şeklinde olabilir. Gerçekten sevebileceğiniz ve tadını çıkarabileceğiniz, faturalarınızı ödeyebileceğiniz ve ailenizi destekleyebilecek çok iş var. Neden böyle bir iş aramıyorsunuz?
4. Daha fazlasını hak ediyorsanız Sevdiğiniz işi yapmayı ve her günün tadını çıkarmayı hakediyorsunuz. Çalışmanız hakkında mutlu ve heyecanlı olmayı hakediyorsunuz. Neden mutsuz olduğun bir yerde kalasınız ki? Bu duruma yanıtınız "ödediğim faturalarım " veya "bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var" şeklinde olabilir. Gerçekten sevebileceğiniz ve tadını çıkarabileceğiniz, faturalarınızı ödeyebileceğiniz ve ailenizi destekleyebilecek çok iş var. Neden böyle bir iş aramıyorsunuz?
5. Daha fazlasına sahip olabilirsiniz

                                    İmkanlar anlamında daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Sevebileceğiniz bir işiniz ve kariyeriniz olabilir. Bunu deneyimlemek için, kendinize güvenmelisiniz ve sizi mutsuz eden çalışma durumundan vazgeçebilecek kadar kendinize saygı duymanız gerekir. Bu alana girdiğinizde sevdiğiniz işi bulmaya başlarsınız. Korku, memnuniyetsizlik, sıkışmış ve mutsuz hissetmek kesinlikle bu denklemin bir parçası değildir. Anlamlı ve tatminkar bir iş bulabilirsiniz. Ama önce, işinizi bırakmalısınız.
5. Daha fazlasına sahip olabilirsiniz İmkanlar anlamında daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Sevebileceğiniz bir işiniz ve kariyeriniz olabilir. Bunu deneyimlemek için, kendinize güvenmelisiniz ve sizi mutsuz eden çalışma durumundan vazgeçebilecek kadar kendinize saygı duymanız gerekir. Bu alana girdiğinizde sevdiğiniz işi bulmaya başlarsınız. Korku, memnuniyetsizlik, sıkışmış ve mutsuz hissetmek kesinlikle bu denklemin bir parçası değildir. Anlamlı ve tatminkar bir iş bulabilirsiniz. Ama önce, işinizi bırakmalısınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >