Trump'ın dünya ekonomisindeki etkisi

Trump
Trump

Almanya'nın Baden-Baden şehrinde bir araya gelen dünyanın en büyük 20 ekonomisinin maliye bakanları, toplantı sonucunda yayınladıkları bildiride öncekilerde olduğu gibi serbest ticarete vurgu yapmadı.

Şimşek: Ticaret için şeffaflık gerek
Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, serbest ticaretin bildiride vurgulanmamış olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını vurguladı.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, ABD'ye zaman verilmesi gerektiğini söyleyerek şimdi bir cevap almak için ısrar etmenin ters bir cevap alınmasına yol açacağını aktardı. Tartışmaların odağındaki ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise serbest ticarete inandıklarını ancak bazı anlaşmaları gözden geçirmelerinin gerektiğini söyledi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, açıklığın ticaret için anahtar bir role sahip olduğunu ve istihdamı yok ettiğine dair bir veri olmadığını söyledi.

Kaynak: BBC
Şimşek: Ticaret için şeffaflık gerek Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, serbest ticaretin bildiride vurgulanmamış olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını vurguladı. İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, ABD'ye zaman verilmesi gerektiğini söyleyerek şimdi bir cevap almak için ısrar etmenin ters bir cevap alınmasına yol açacağını aktardı. Tartışmaların odağındaki ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise serbest ticarete inandıklarını ancak bazı anlaşmaları gözden geçirmelerinin gerektiğini söyledi. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, açıklığın ticaret için anahtar bir role sahip olduğunu ve istihdamı yok ettiğine dair bir veri olmadığını söyledi. Kaynak: BBC
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >