Yeni bir pazara girerken yapmanız gereken 4 altın kural

Şirket
Şirket

Yeni bir pazar işinizi büyütmenin en etkili rolüdür. Tabi bunu doğru değerlendirmek önemli.

İşte yeni bir pazara girerken şirketinizi zora sokmamak için muhakkak yapmanız gereken 4 altın kural;

Hangi pazara açılmak istiyorsunuz? 
Pazarı belirlemek çok basit ve açk bir adım olarak görülebilir, fakat ürünü kimlere satmak istediğinizi belirlemeden onların ihtiyaçlarını da anlayamazsınız. Hedef müşterilerinizin demografik özellikleri, lokasyonları ve ortak ilgi alanları ya da ihtiyaçlarını göz önünde tutmalısınız.
Hangi pazara açılmak istiyorsunuz? Pazarı belirlemek çok basit ve açk bir adım olarak görülebilir, fakat ürünü kimlere satmak istediğinizi belirlemeden onların ihtiyaçlarını da anlayamazsınız. Hedef müşterilerinizin demografik özellikleri, lokasyonları ve ortak ilgi alanları ya da ihtiyaçlarını göz önünde tutmalısınız.
Pazar araştırması yapın
Yeni bir pazara girmek, hedef müşterilere karar verilmesinin yanında iyi bir pazar araştırması yapmanızı da gerektirir. Pazarın büyüme oranları, talep projeksiyonları, rakipler ve muhtemel giriş engellerini çok iyi anladığınızdan emin olun. Bu bilgiler özellikle nispeten belirsiz bir pazara giriyorsanız çok önemlidir.
Pazar araştırması yapın Yeni bir pazara girmek, hedef müşterilere karar verilmesinin yanında iyi bir pazar araştırması yapmanızı da gerektirir. Pazarın büyüme oranları, talep projeksiyonları, rakipler ve muhtemel giriş engellerini çok iyi anladığınızdan emin olun. Bu bilgiler özellikle nispeten belirsiz bir pazara giriyorsanız çok önemlidir.
Pazarları önem sırasına dizin ve seçin
Pazar analizini ve iç yetkinlik değerlendirmesini tamamladıktan sonra, artık potansiyel pazarları önceliklendirmelisiniz. Bu önceliklendirme stratejik uygunluk ve sizin bu pazarlara hizmet verme gücünüze göre yapılır. Şu gibi sorulara cevap verin: Bu pazarda bizim doldurabileceğimiz boşluklar var mı? Biz bu pazara hangi değeri sunabiliriz ve bunun için bize ne kadar öderler?
Pazarları önem sırasına dizin ve seçin Pazar analizini ve iç yetkinlik değerlendirmesini tamamladıktan sonra, artık potansiyel pazarları önceliklendirmelisiniz. Bu önceliklendirme stratejik uygunluk ve sizin bu pazarlara hizmet verme gücünüze göre yapılır. Şu gibi sorulara cevap verin: Bu pazarda bizim doldurabileceğimiz boşluklar var mı? Biz bu pazara hangi değeri sunabiliriz ve bunun için bize ne kadar öderler?
Pazar giriş opsiyonlarını geliştirin
Tamamen yeni bir pazara giriyorsanız, ve kendi iç yetkinliklerinden çok azını kullanabiliyorsanız, bir satınalma ya da ortaklık yapmayı düşünebilirsiniz. Bu yoldan gitmeyi seçerseniz, hedef belirleme, önceliklendirme, firma analizi, anlaşma müzakereleri ve anlaşma adımlarını gerçekleştirmeniz gerekir.Kaynak: Inc.
Pazar giriş opsiyonlarını geliştirin Tamamen yeni bir pazara giriyorsanız, ve kendi iç yetkinliklerinden çok azını kullanabiliyorsanız, bir satınalma ya da ortaklık yapmayı düşünebilirsiniz. Bu yoldan gitmeyi seçerseniz, hedef belirleme, önceliklendirme, firma analizi, anlaşma müzakereleri ve anlaşma adımlarını gerçekleştirmeniz gerekir.Kaynak: Inc.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >