Onlara hayat veren ölümleri oldu

Yaşadıkları zaman gerekli değeri göremeyen fakat şimdi tüm dünyanın tanıdığı isimler ve hayat öykülerinden ilginç ayrıntılar.

Edebiyat tarihine damga vurmuş bazı isimler herkes kadar şanslı olmadı. Şimdi bilinseler de yaşadıkları dönemde tanınmayan veya kıymeti bilinmeyen isimlerin kimler olduğunu okuyunca “Dâhilerin kıymeti öldükten sonra anlaşılır" sözü size daha anlamlı gelecektir.
Franz Kafka

                                    
                                    Henüz 40 yaşındayken ölen Kafka'nın böyle şaheser eserlere sahip olduğu bilinmiyordu. Bu bilinmezlikte kendisinin de bir payı olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Franz Kafka Henüz 40 yaşındayken ölen Kafka'nın böyle şaheser eserlere sahip olduğu bilinmiyordu. Bu bilinmezlikte kendisinin de bir payı olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Edgar Allan Poe

                                    
                                    Yaşarken 3 dolarlık ev kirasını ödeyemeyen Poe'nin öldükten sonra satılan el yazıları 10 bin dolara satıldı.
Edgar Allan Poe Yaşarken 3 dolarlık ev kirasını ödeyemeyen Poe'nin öldükten sonra satılan el yazıları 10 bin dolara satıldı.
John Kennedy Toole

                                    
                                    Alıklar Birliği kitabı Pulitzer kazandı. Fakat Toole öldüğü için buna şahit olamadı.
John Kennedy Toole Alıklar Birliği kitabı Pulitzer kazandı. Fakat Toole öldüğü için buna şahit olamadı.
Mehmet Akif Ersoy

                                    
                                    Milli şairimiz Mehmet Akif, İstiklal Marşı'ndan kazandığı ödülü hibe ederek eşine az rastlanır bir yüce gönüllülük göstermişti. Kıymeti hala anlaşıldı diyemeyiz ama böyle bir listede onu da anmadan geçemedik.
Mehmet Akif Ersoy Milli şairimiz Mehmet Akif, İstiklal Marşı'ndan kazandığı ödülü hibe ederek eşine az rastlanır bir yüce gönüllülük göstermişti. Kıymeti hala anlaşıldı diyemeyiz ama böyle bir listede onu da anmadan geçemedik.
Stieg Larsson

                                    
                                    Ejderha Dövmeli Kız kitabıyla öldükten sonra çok satanlar listesine giren bir diğer yazar. Larsson aynı zamanda gazeteciydi.
Stieg Larsson Ejderha Dövmeli Kız kitabıyla öldükten sonra çok satanlar listesine giren bir diğer yazar. Larsson aynı zamanda gazeteciydi.
Lev Nikolayeviç Tolstoy

                                    
                                    Listenin en enteresan isimlerinden biri. Zengin bir ailenin çocuğu olan Tolstoy, kendi isteği ile köye yerleşip eserlerinin telif hakkından bile vazgeçmiştir. Fakat şimdi eserleri tüm dünyada konuşuluyor.
Lev Nikolayeviç Tolstoy Listenin en enteresan isimlerinden biri. Zengin bir ailenin çocuğu olan Tolstoy, kendi isteği ile köye yerleşip eserlerinin telif hakkından bile vazgeçmiştir. Fakat şimdi eserleri tüm dünyada konuşuluyor.
Ömer Seyfettin

                                    
                                    Şeker hastalığından dolayı ölen Ömer Seyfettin, sahipsiz zannedilip kadavra olarak kullanılmış fakat daha sonra haberdar olan arkadaşları tarafından defnedilmiştir. Ölümünün bile hazin bir hikayesi olan Seyfettin, öyküleri ile yaşatılıyor.
Ömer Seyfettin Şeker hastalığından dolayı ölen Ömer Seyfettin, sahipsiz zannedilip kadavra olarak kullanılmış fakat daha sonra haberdar olan arkadaşları tarafından defnedilmiştir. Ölümünün bile hazin bir hikayesi olan Seyfettin, öyküleri ile yaşatılıyor.
John Keats

                                    
                                    Acı ve zorlukla geçirdiği 25 yıllık ömründe, sadece 6 yıl boyunca şiir yazabildi. Şimdi en büyük İngiliz şairleri arasında anılıyor.
John Keats Acı ve zorlukla geçirdiği 25 yıllık ömründe, sadece 6 yıl boyunca şiir yazabildi. Şimdi en büyük İngiliz şairleri arasında anılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >