Türkiye’nin Oscar adayı ‘Kalandar Soğuğu’

89. Akademi Ödülleri’nde Türkiye’yi Mustafa Kara’nın yönettiği “Kalandar Soğuğu” isimli film temsil edecek.

89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) Türkiye'yi temsil edecek olan film belirlendi.
17 kişilik kurul seçti

                                    
                                    Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan on yedi kişilik seçici kurul, En İyi Yabancı Film Oscar'ı dalında Türkiye'yi temsil edecek olan filmi seçti. Kurul, dokuz film arasında Mustafa Kara'nın yönettiği “Kalandar Soğuğu” isimli filmi Türkiye'nin Oscar adayı olarak duyurdu.
17 kişilik kurul seçti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan on yedi kişilik seçici kurul, En İyi Yabancı Film Oscar'ı dalında Türkiye'yi temsil edecek olan filmi seçti. Kurul, dokuz film arasında Mustafa Kara'nın yönettiği “Kalandar Soğuğu” isimli filmi Türkiye'nin Oscar adayı olarak duyurdu.
Uzun bir yolculuk

                                    
                                    Filmin senaristi Bilal Sert, "Kalandar Soğuğu şimdiden sinema klasikleri arasında yer alabilecek estetik ve dramatik yapıya sahip. Film ekibi olarak elimizden geleni yapacağız. Bence asıl başarı bir Anadolu kentinden küçük bir hikaye ile yolculuğuna çıkan bir eserin Oscar'a uzanabilmesi" dedi.
Uzun bir yolculuk Filmin senaristi Bilal Sert, "Kalandar Soğuğu şimdiden sinema klasikleri arasında yer alabilecek estetik ve dramatik yapıya sahip. Film ekibi olarak elimizden geleni yapacağız. Bence asıl başarı bir Anadolu kentinden küçük bir hikaye ile yolculuğuna çıkan bir eserin Oscar'a uzanabilmesi" dedi.
Ödül yağmuru

                                    
                                    Kalandar Soğuğu filmi şimdiye kadar ulusal ve uluslararası festivallerde 14 ödül kazandı.
Ödül yağmuru Kalandar Soğuğu filmi şimdiye kadar ulusal ve uluslararası festivallerde 14 ödül kazandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >