118 yıllık tarihe sahip Barcelona’nın en iyi 10 futbolcusu

118 yıllık tarihe sahip Barcelona’nın en iyi 10 futbolcusu
118 yıllık tarihe sahip Barcelona’nın en iyi 10 futbolcusu

La Liga devi Barcelona’nın 118 yıllık tarihinde ki en başarılı 10 futbolcuyu öğrenmek ister misiniz?

Dünya futbolunun en başarılı kulüplerinden olan Barcelona 9 Kasım 1899'da kuruldu. Katalan ekibinin 118 yıllık tarihinde sahip olduğu en iyi 10 futbolcuyu daha yakından tanıyalım.

İşte Barcelona'nın en iyi 10 futbolcusu:

Paulino Alcantara

                                    
                                    7 Ekim 1896'da Filipinler'de dünyaya gelen Paulino Alcantara henüz üç yaşındayken ailesiyle birlikte İspanya'ya göç etti. 1912'de Barcelona forması ile profesyonel kariyerine başlayan Paulino Alcantara, Katalan ekibiyle 357 maça çıktı ve 357 gol attı. Alcantara, 30 yaşında ülkesi Filipinlere giderek doktorluk yapmaya karar verdi. Ancak Barcelona Alcantara'nın yokluğunda üst üste başarısız sonuçlar alınca, ünlü oyuncusunu geri çağırdı. Barcelona'nın ısrarlarına dayanamayan Alcantara, iki ay süren zorlu bir yolculuğun ardından İspanya'ya döndü. Ünlü futbolcu çıktığı ilk maçta Sabadell FC'ye karşı hat-trick yaptı.
Paulino Alcantara 7 Ekim 1896'da Filipinler'de dünyaya gelen Paulino Alcantara henüz üç yaşındayken ailesiyle birlikte İspanya'ya göç etti. 1912'de Barcelona forması ile profesyonel kariyerine başlayan Paulino Alcantara, Katalan ekibiyle 357 maça çıktı ve 357 gol attı. Alcantara, 30 yaşında ülkesi Filipinlere giderek doktorluk yapmaya karar verdi. Ancak Barcelona Alcantara'nın yokluğunda üst üste başarısız sonuçlar alınca, ünlü oyuncusunu geri çağırdı. Barcelona'nın ısrarlarına dayanamayan Alcantara, iki ay süren zorlu bir yolculuğun ardından İspanya'ya döndü. Ünlü futbolcu çıktığı ilk maçta Sabadell FC'ye karşı hat-trick yaptı.
Pepe Samitier

                                    
                                    Barcelona tarihinin üçüncü en golcü ismi olan Pepe Samitier, 1919 yılında henüz 17 yaşındayken Katalan ekibinin formasını giydi. 13 sezon boyunca Barcelona forması giyen Samitier 326 gol attı. Real Madrid'de de bir sezon forma giyen Samitier, futbolu bıraktıktan sonra Barcelona'da teknik direktörlük yaptı.
Pepe Samitier Barcelona tarihinin üçüncü en golcü ismi olan Pepe Samitier, 1919 yılında henüz 17 yaşındayken Katalan ekibinin formasını giydi. 13 sezon boyunca Barcelona forması giyen Samitier 326 gol attı. Real Madrid'de de bir sezon forma giyen Samitier, futbolu bıraktıktan sonra Barcelona'da teknik direktörlük yaptı.
Johan Cruyff

                                    
                                    25 Nisan 1947'de dünyaya gelen Johan Cruyff, futbol kariyerine Ajax'ta başladı. “Sarı fare” lakaplı futbolcu 1973'te Barcelona'ya transfer oldu. Barcelona tarihinin en önemli isimlerinden Cruyff, Katalan ekibiyle 143 maça çıktı ve 71 gol attı. Ünlü futbol adamı Barcelona'yla 1974'te La Liga şampiyonluğu ve 1978'de İspanya Kral Kupası şampiyonluğunu kazandı. Barcelona'da teknik direktörlük ve yöneticilik yapan Cruyff, 24 Mart 2016'da akciğer kanserinden vefat etti.
Johan Cruyff 25 Nisan 1947'de dünyaya gelen Johan Cruyff, futbol kariyerine Ajax'ta başladı. “Sarı fare” lakaplı futbolcu 1973'te Barcelona'ya transfer oldu. Barcelona tarihinin en önemli isimlerinden Cruyff, Katalan ekibiyle 143 maça çıktı ve 71 gol attı. Ünlü futbol adamı Barcelona'yla 1974'te La Liga şampiyonluğu ve 1978'de İspanya Kral Kupası şampiyonluğunu kazandı. Barcelona'da teknik direktörlük ve yöneticilik yapan Cruyff, 24 Mart 2016'da akciğer kanserinden vefat etti.
Dani Alves

                                    
                                    6 Mayıs 1983 doğumlu Dani Alves, 2008'da Sevilla'dan Barcelona'ya transfer oldu. Alves; Barcelona ile 6 La Liga, 4 İspanya Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. Başarılı futbolcu bu sezon İtalyan ekibi Juventus'a transfer oldu.
Dani Alves 6 Mayıs 1983 doğumlu Dani Alves, 2008'da Sevilla'dan Barcelona'ya transfer oldu. Alves; Barcelona ile 6 La Liga, 4 İspanya Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. Başarılı futbolcu bu sezon İtalyan ekibi Juventus'a transfer oldu.
Gerard Pique

                                    
                                    1997'de Barcelona alt yapısında futbola başlayan Gerard Pique, 2004'te Manchester United'a transfer oldu. İngiliz ekibinde başarılı olamayan futbolcu, bir dönem Zaragoza'da kiralık olarak forma giydi. Pique, 2008'te Barcelona'ya döndü. İspanyol futbolcu, Barcelona ile şimdiye kadar 26 kupa kazandı.
Gerard Pique 1997'de Barcelona alt yapısında futbola başlayan Gerard Pique, 2004'te Manchester United'a transfer oldu. İngiliz ekibinde başarılı olamayan futbolcu, bir dönem Zaragoza'da kiralık olarak forma giydi. Pique, 2008'te Barcelona'ya döndü. İspanyol futbolcu, Barcelona ile şimdiye kadar 26 kupa kazandı.
Andres Iniesta

                                    Barcelona alt yapısı La Masia kökenli isimlerden olan Andres Iniesta, Katalan ekibi ile şimdiye kadar 670 maçta çıktı. Başarılı futbolcu söz konusu bu maçlarda toplam 57 gol attı. 2002'den bu yana A takım forması giyen Iniesta, Barcelona ile birlikte 26 kez kupa coşkusu yaşadı.
Andres Iniesta Barcelona alt yapısı La Masia kökenli isimlerden olan Andres Iniesta, Katalan ekibi ile şimdiye kadar 670 maçta çıktı. Başarılı futbolcu söz konusu bu maçlarda toplam 57 gol attı. 2002'den bu yana A takım forması giyen Iniesta, Barcelona ile birlikte 26 kez kupa coşkusu yaşadı.
Ronaldinho

                                    
                                    Şimdilerde Peru'nun Cienciano takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Ronaldinho, bir zamanlar Avrupa futbolunda rüzgar gibi esiyordu. 2003-2004 sezonunda PSG'den Barcelona'ya transfer olan Ronaldinho, özel hayatındaki çalkantılara rağmen Katalan ekibinde çok başarılı oldu. Sambacı, Barcelona forması ile 198 maçta 91 gol attı. Ronaldinho 2008'de Milan'a transfer olarak Barcelona macerasına nokta koydu.
Ronaldinho Şimdilerde Peru'nun Cienciano takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Ronaldinho, bir zamanlar Avrupa futbolunda rüzgar gibi esiyordu. 2003-2004 sezonunda PSG'den Barcelona'ya transfer olan Ronaldinho, özel hayatındaki çalkantılara rağmen Katalan ekibinde çok başarılı oldu. Sambacı, Barcelona forması ile 198 maçta 91 gol attı. Ronaldinho 2008'de Milan'a transfer olarak Barcelona macerasına nokta koydu.
Ladislao Kubala

                                    
                                    10 Haziran 1927 doğumlu Macar futbolcu László Kubala, kariyeri boyunca üç ayrı milli takım forması giydi. Çekoslovakya, Macaristan ve İspanya milli takımlarının formasını giyen Kubala için Barcelona ayrı bir öneme sahiptir. Katalan ekibinin formasını 10 yıl giyen Kubala 256 maçta 194 gol attı.
Ladislao Kubala 10 Haziran 1927 doğumlu Macar futbolcu László Kubala, kariyeri boyunca üç ayrı milli takım forması giydi. Çekoslovakya, Macaristan ve İspanya milli takımlarının formasını giyen Kubala için Barcelona ayrı bir öneme sahiptir. Katalan ekibinin formasını 10 yıl giyen Kubala 256 maçta 194 gol attı.
 Xavi Hernandez

                                    
                                    Barcelona alt yapısından A Takıma çıkan isimlerden biri olan Xavi Hernandez, 2015'te Qatar Stars League'de Al-Sadd takımına transfer oldu. 1998'den 2015 yılına kadar Katalan ekibinin formasını terleten Xavi, 24 kez kupa coşkusu yaşadı.
Xavi Hernandez Barcelona alt yapısından A Takıma çıkan isimlerden biri olan Xavi Hernandez, 2015'te Qatar Stars League'de Al-Sadd takımına transfer oldu. 1998'den 2015 yılına kadar Katalan ekibinin formasını terleten Xavi, 24 kez kupa coşkusu yaşadı.
Lionel Messi

                                    Arjantinli Lionel Messi, Barcelona tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösteriliyor. 24 Haziran 1987'de dünyaya gelen Messi, 5 yaşındayken babasının çalıştırdığı takımda futbola başladı. 11 yaşındayken büyüme hormonu eksikliği teşhisi konan Messi, ailesiyle birlikte İspanya'ya göç etti. Tedavi süresince Barcelona alt yapısında forma giyen Messi, 2004 yılında A Takıma çıktı. Barcelona formasıyla şimdiye kadar 633 maça çıkan Messi, 547 kez fileleri havalandırdı. Messi, Barcelona ile şimdiye kadar 26 kupa kazandı.
Lionel Messi Arjantinli Lionel Messi, Barcelona tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösteriliyor. 24 Haziran 1987'de dünyaya gelen Messi, 5 yaşındayken babasının çalıştırdığı takımda futbola başladı. 11 yaşındayken büyüme hormonu eksikliği teşhisi konan Messi, ailesiyle birlikte İspanya'ya göç etti. Tedavi süresince Barcelona alt yapısında forma giyen Messi, 2004 yılında A Takıma çıktı. Barcelona formasıyla şimdiye kadar 633 maça çıkan Messi, 547 kez fileleri havalandırdı. Messi, Barcelona ile şimdiye kadar 26 kupa kazandı.