Acılarla devleşen, mütevazi şampiyon Kenan Sofuoğlu

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sporculardan olan Kenan Sofuoğlu, hayatının birçok dönüm noktasında ciddi acılar yaşadı. Kenan Sofuoğlu önce iki ağabeyini, sonra babasını, 2015’te ise dört aylık bebeğini toprağa verdi.


Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları'nın bu sene önemli konukları vardı. Rize'nin Ardeşen İlçesi'ne bağlı Tunca Beldesi'nde düzenlenen yarışa dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Avrupa Superstock Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu katıldı. Sofuoğlu'nun sempatik hareketleri, Rizeli vatandaşları son derece mutlu etti.

Herkesin takdirini topluyor

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, elde ettiği büyük başarılarla yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada tanınıyor. Bu kadar başarılı ve ünlü olmasına rağmen alçak gönüllüğüyle takdir toplayan Sofuoğlu, 31 yıllık hayatında önemli acılar da yaşadı. Yaşadığı büyük acılara rağmen şükretmekten vazgeçmeyen Kenan Sofuoğlu, elde ettiği başarılara rağmen kesinlikle geldiği yeri unutmuyor.

Sakarya’da dünyaya geldi

                                    
                                    
                                    Kenan Sofuoğlu, 25 Ağustos 1984'te Trabzonlu bir ailenin dört çocuğundan üçüncüsü olarak Sakarya Akyazı'da dünyaya geldi.
Sakarya’da dünyaya geldi Kenan Sofuoğlu, 25 Ağustos 1984'te Trabzonlu bir ailenin dört çocuğundan üçüncüsü olarak Sakarya Akyazı'da dünyaya geldi.
Motosiklet tamircisi bir baba

                                    
                                    
                                    Baba İrfan Sofuoğlu, motosiklet tamirciliği yaparak ailesinin geçimini sağlıyordu. İrfan Sofuoğlu'nun mesleği, üç oğlunu da etkiledi. Bahattin ve Sinan'ın başarıları ise küçük kardeşleri Kenan'ı motosiklet kullanmaya teşvik etti.
Motosiklet tamircisi bir baba Baba İrfan Sofuoğlu, motosiklet tamirciliği yaparak ailesinin geçimini sağlıyordu. İrfan Sofuoğlu'nun mesleği, üç oğlunu da etkiledi. Bahattin ve Sinan'ın başarıları ise küçük kardeşleri Kenan'ı motosiklet kullanmaya teşvik etti.
17 Ağustos’ta göçük altında kaldılar

                                    
                                    
                                    Aile; 17 Ağustos 1999 depreminde göçük altında kaldı. Depremin ardından göçük altından, Sofuoğlu Ailesi sağ olarak kurtarıldı. Ancak aynı apartmanda yaşayan 15 kişi yaşamını yitirdi.
17 Ağustos’ta göçük altında kaldılar Aile; 17 Ağustos 1999 depreminde göçük altında kaldı. Depremin ardından göçük altından, Sofuoğlu Ailesi sağ olarak kurtarıldı. Ancak aynı apartmanda yaşayan 15 kişi yaşamını yitirdi.
Ağabeyi şampiyonluklar yaşadı

                                    
                                    
                                    Bahattin Sofuoğlu; 1999, 2000 ve 2001 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı şampiyonu oldu.
Ağabeyi şampiyonluklar yaşadı Bahattin Sofuoğlu; 1999, 2000 ve 2001 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı şampiyonu oldu.
MotoGP'de yarışan ilk Türk

                                    
                                    
                                    Sinan Sofuoğlu ise önceleri ağabeyi ile drag yarışlarına katıldı. 2001, 2005 ve 2007 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonu olan Sinan Sofuoğlu, 2006'da MotoGP'de yer aldı. Sofuoğlu, MotoGP'de yarışan ilk Türk pilot unvanının da sahibi oldu.
MotoGP'de yarışan ilk Türk Sinan Sofuoğlu ise önceleri ağabeyi ile drag yarışlarına katıldı. 2001, 2005 ve 2007 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonu olan Sinan Sofuoğlu, 2006'da MotoGP'de yer aldı. Sofuoğlu, MotoGP'de yarışan ilk Türk pilot unvanının da sahibi oldu.
Zirveyi kimselere bırakmayan kardeşler

                                    
                                    
                                    Ağabeyleri gibi başarılı bir motosikletçi olmak isteyen Kenan Sofuoğlu çalışmalarını hiçbir zaman aksatmadı. 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda ise çok hoş bir durum yaşandı. Üç kardeş, yarış sonunda ilk üç sıraya yerleşti.
Zirveyi kimselere bırakmayan kardeşler Ağabeyleri gibi başarılı bir motosikletçi olmak isteyen Kenan Sofuoğlu çalışmalarını hiçbir zaman aksatmadı. 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda ise çok hoş bir durum yaşandı. Üç kardeş, yarış sonunda ilk üç sıraya yerleşti.
Ağabeyleri özveride bulundu

                                    
                                    
                                    2002 yılında ise aile önemli bir karar vermek durumunda kaldı. Ailenin ciddi maddi sıkıntılar çekiyor olması, bununla birlikte üç kardeşin sponsorunun olmayışı hayati bir kararın alınmasını sağladı
Ağabeyleri özveride bulundu 2002 yılında ise aile önemli bir karar vermek durumunda kaldı. Ailenin ciddi maddi sıkıntılar çekiyor olması, bununla birlikte üç kardeşin sponsorunun olmayışı hayati bir kararın alınmasını sağladı
Almanya’ya yerleşti

                                    
                                    
                                    Bahattin ve Sinan Sofuoğlu, kardeşleri Kenan için yarışlara katılmaktan vazgeçti. Aile tüm imkanını Kenan için kullandı ve genç sporcuyu Almanya'ya gönderdi.
Almanya’ya yerleşti Bahattin ve Sinan Sofuoğlu, kardeşleri Kenan için yarışlara katılmaktan vazgeçti. Aile tüm imkanını Kenan için kullandı ve genç sporcuyu Almanya'ya gönderdi.
İlk yılında şampiyon oldu

                                    
                                    
                                    2002'de Almanya'ya yerleşen Kenan Sofuoğlu aynı yıl Yamaha-Cup'ı kazandı.
İlk yılında şampiyon oldu 2002'de Almanya'ya yerleşen Kenan Sofuoğlu aynı yıl Yamaha-Cup'ı kazandı.
Ağabeyini kaybetti

                                    
                                    
                                    2002 yılı Kenan Sofuoğlu için hem bir başlangıç hem de bir son anlamına geliyordu. 25 Ekim 2002'de Kenan Sofuoğlu'nun kendisinden altı yaş büyük olan ağabeyi talihsiz bir kaza yaşadı. Kendi dükkanlarının bulunduğu caddeden yaya olarak geçen Bahattin Sofuoğlu, bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
Ağabeyini kaybetti 2002 yılı Kenan Sofuoğlu için hem bir başlangıç hem de bir son anlamına geliyordu. 25 Ekim 2002'de Kenan Sofuoğlu'nun kendisinden altı yaş büyük olan ağabeyi talihsiz bir kaza yaşadı. Kendi dükkanlarının bulunduğu caddeden yaya olarak geçen Bahattin Sofuoğlu, bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
Büyük bir yıkım yaşadı

                                    
                                    
                                    Büyük ağabeyinin vefatının ardından büyük bir yıkım yaşayan Kenan Sofuoğlu'na bu dönemde ağabeyinin arkadaşı Aytunç Taş destek olmaya çalıştı.
Büyük bir yıkım yaşadı Büyük ağabeyinin vefatının ardından büyük bir yıkım yaşayan Kenan Sofuoğlu'na bu dönemde ağabeyinin arkadaşı Aytunç Taş destek olmaya çalıştı.
İkinciliği elde etti

                                    
                                    
                                    Kenan Sofuoğlu, 2003 sezonunda Supersport-IDM'yi ikinci olarak tamamladı.
İkinciliği elde etti Kenan Sofuoğlu, 2003 sezonunda Supersport-IDM'yi ikinci olarak tamamladı.
Üçüncülüğe yerleşti

                                    
                                    
                                    Sofuoğlu, 2004'te Fim Superstock 1000 Cup'a geçti. Sofuoğlu, sezonu üçüncü olarak bitirdi.
Üçüncülüğe yerleşti Sofuoğlu, 2004'te Fim Superstock 1000 Cup'a geçti. Sofuoğlu, sezonu üçüncü olarak bitirdi.
Sakatlık planlarını bozdu

                                    
                                    
                                    2005 yılında bir kaza sonucu bileğini kıran Sofuoğlu, Superstock-1000'de sezonu şampiyon olarak tamamlayamadı ve ikinci oldu.
Sakatlık planlarını bozdu 2005 yılında bir kaza sonucu bileğini kıran Sofuoğlu, Superstock-1000'de sezonu şampiyon olarak tamamlayamadı ve ikinci oldu.
2006’dan sonra çıkışa geçti

                                    
                                    
                                    Sofuoğlu, 2006 yılında ise Supersport WM'de sezonu üçüncü olarak noktaladı. Sofuoğlu, 2006'nın ardından önemli bir çıkış yakalamaya başladı.
2006’dan sonra çıkışa geçti Sofuoğlu, 2006 yılında ise Supersport WM'de sezonu üçüncü olarak noktaladı. Sofuoğlu, 2006'nın ardından önemli bir çıkış yakalamaya başladı.
Şampiyonluk yaşadı

                                    
                                    
                                    Milli sporcu 2007'de Supersport Dünya Şampiyonası'nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon oldu.
Şampiyonluk yaşadı Milli sporcu 2007'de Supersport Dünya Şampiyonası'nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon oldu.
Motosiklet kazasında ağabeyi öldü

                                    
                                    
                                    9 Mayıs 2008 günü kara bulutlar bir kez daha Sofuoğlu ailesinin üzerinde dolaşıyordu. Sofuoğlu'nun kendisinden iki yaş büyük ağabeyi Sinan Sofuoğlu, İzmit Körfez Pisti'nde antrenman yaparken çok ciddi bir kaza geçirdi. Kazada ağır yaralanan Sinan Sofuoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.
Motosiklet kazasında ağabeyi öldü 9 Mayıs 2008 günü kara bulutlar bir kez daha Sofuoğlu ailesinin üzerinde dolaşıyordu. Sofuoğlu'nun kendisinden iki yaş büyük ağabeyi Sinan Sofuoğlu, İzmit Körfez Pisti'nde antrenman yaparken çok ciddi bir kaza geçirdi. Kazada ağır yaralanan Sinan Sofuoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.
Ailesi tedirgin olmaya başladı

                                    
                                    
                                    İki oğullarını altı yıl arayla kaybeden Sofuoğlu Ailesi, Kenan Sofuoğlu'nun motosikleti bırakmasını istedi. Ancak milli sporcu, ailesinin tüm kaygılarına rağmen motosiklet tutkusundan vazgeçmedi.
Ailesi tedirgin olmaya başladı İki oğullarını altı yıl arayla kaybeden Sofuoğlu Ailesi, Kenan Sofuoğlu'nun motosikleti bırakmasını istedi. Ancak milli sporcu, ailesinin tüm kaygılarına rağmen motosiklet tutkusundan vazgeçmedi.
Şampiyonluklar gelmeye başladı

                                    
                                    
                                    2009'da Kenan Sofuoğlu, Supersport Dünya Şampiyonu oldu.
Şampiyonluklar gelmeye başladı 2009'da Kenan Sofuoğlu, Supersport Dünya Şampiyonu oldu.
Kupasını, kavukla aldı

                                    
                                    
                                    Sofuoğlu, 2010'da Dünya Supersport Şampiyonası'nda bir kez daha zirveyi bırakmadı. Zafer turu sırasında Türk Bayrağını elinden bırakmayan Sofuoğlu, aynı zamanda Osmanlı kavuğu giymişti.
Kupasını, kavukla aldı Sofuoğlu, 2010'da Dünya Supersport Şampiyonası'nda bir kez daha zirveyi bırakmadı. Zafer turu sırasında Türk Bayrağını elinden bırakmayan Sofuoğlu, aynı zamanda Osmanlı kavuğu giymişti.
Babasını kaybetti

                                    
                                    
                                    2011'de bir kez daha Sofuoğlu ölüm acısı yaşadı. Sofuoğlu, kanser tedavisi gören babasını kaybetti.
Babasını kaybetti 2011'de bir kez daha Sofuoğlu ölüm acısı yaşadı. Sofuoğlu, kanser tedavisi gören babasını kaybetti.
Bir kez daha Dünya Şampiyonu

                                    
                                    
                                    2012 sezonunda Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 1 yarış kala Kenan Sofuoğlu şampiyonluğunu ilan etti.
Bir kez daha Dünya Şampiyonu 2012 sezonunda Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 1 yarış kala Kenan Sofuoğlu şampiyonluğunu ilan etti.
Dünya evine girdi

                                    
                                    
                                    Milli sporcu, 3 Eylül 2014'te Hollandalı Julia Looman dünya evine girdi.
Dünya evine girdi Milli sporcu, 3 Eylül 2014'te Hollandalı Julia Looman dünya evine girdi.
Oğlunu da toprağa verdi

                                    
                                    
                                    Çiftin, 14 Mart 2015'te Hamza isimli oğulları dünyaya geldi. Ancak küçük Hamza 2 Mayıs'ta beyin kanaması geçirdi. Uzun bir tedavi sürecinin ardından Hamza bebek 16 Temmuz 2015'te vefat etti.
Oğlunu da toprağa verdi Çiftin, 14 Mart 2015'te Hamza isimli oğulları dünyaya geldi. Ancak küçük Hamza 2 Mayıs'ta beyin kanaması geçirdi. Uzun bir tedavi sürecinin ardından Hamza bebek 16 Temmuz 2015'te vefat etti.
Tarihi başarı

                                    
                                    
                                    2015 yılında evlat acısı yaşayan Kenan Sofuoğlu, bir kez daha Supersport Dünya Şampiyonluğu'na ulaştı. 4 kez Supersport'ta şampiyonluğa geçen Sofuoğlu tarihi bir başarıya imza attı.
Tarihi başarı 2015 yılında evlat acısı yaşayan Kenan Sofuoğlu, bir kez daha Supersport Dünya Şampiyonluğu'na ulaştı. 4 kez Supersport'ta şampiyonluğa geçen Sofuoğlu tarihi bir başarıya imza attı.
Yeniden baba oldu

                                    
                                    
                                    Temmuz 2015'te oğullarına kaybeden çiftin, 21 Nisan 2016'da ikinci çocukları Mahir dünyaya geldi.
Yeniden baba oldu Temmuz 2015'te oğullarına kaybeden çiftin, 21 Nisan 2016'da ikinci çocukları Mahir dünyaya geldi.
Annesi yalnız bırakmıyor

                                    
                                    
                                    Kenan Sofuoğlu, yaşadığı tüm başarılara rağmen son derece mütevazi bir yapıya sahip. Ünlü sporcu annesiyle birlikte barbunya ayıkladığı anı ise takipçileriyle paylaşmıştı.
Annesi yalnız bırakmıyor Kenan Sofuoğlu, yaşadığı tüm başarılara rağmen son derece mütevazi bir yapıya sahip. Ünlü sporcu annesiyle birlikte barbunya ayıkladığı anı ise takipçileriyle paylaşmıştı.
Her anı paylaşıyor

                                    
                                    
                                    Sosyal medyayı etkin olarak kullanan Sofuoğlu; annesi, kız kardeşi ve yeğenlerinin fotoğraflarını paylaşmayı ihmal etmiyor. Ramazan Ayı'nda, Sofuoğlu Ailesi yaşadıkları villanın bahçesinde yer sofrası kurmuşlardı. Ünlü sporcu, iftar sofralarının fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşım çok fazla beğeni topladı.
Her anı paylaşıyor Sosyal medyayı etkin olarak kullanan Sofuoğlu; annesi, kız kardeşi ve yeğenlerinin fotoğraflarını paylaşmayı ihmal etmiyor. Ramazan Ayı'nda, Sofuoğlu Ailesi yaşadıkları villanın bahçesinde yer sofrası kurmuşlardı. Ünlü sporcu, iftar sofralarının fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşım çok fazla beğeni topladı.
Toplumsal olaylara duyarlı

                                    
                                    
                                    Sofuoğlu, toplumsal olaylardaki hassasiyetiyle de dikkat çekiyor. Son olarak Sofuoğlu, Demokrasi Mitingi'ne katılmak için örgütlediği motosikletçi grubuyla Sakarya'dan İstanbul'a gelmişti.
Toplumsal olaylara duyarlı Sofuoğlu, toplumsal olaylardaki hassasiyetiyle de dikkat çekiyor. Son olarak Sofuoğlu, Demokrasi Mitingi'ne katılmak için örgütlediği motosikletçi grubuyla Sakarya'dan İstanbul'a gelmişti.