Barça'nın yeni sponsorunu Pique ve Shakira ayarladı

Barcelona, Japon online alışveriş sitesi Rakuten'le 220 milyon euroluk sponsorluk anlaşmasına imza attı. Anlaşmanın mimarlarının ise başarılı savunma oyuncusu Gerard Pique ve şarkıcı eşi Shakira olduğu ortaya çıktı.

Qatar Airways ile sponsorluk sözleşmesi sezon sonu sona erecek olan Barcelona sürpriz bir anlaşmaya imza attı. Dev kulübün yeni sponsoru Japonya'nın en büyük online alışveriş sitesi Rakuten oldu.

Barça, 50 milyon kullanıcısıyla Japonya'nın en büyük online alışveriş sitesi olan Rakuten ile anlaşmasından yılda 55 milyon euro kazanacak. Toplam anlaşma 220 milyon euro. 2017-18 sezonundan itibaren devreye girecek anlaşmanın süresi 4 yıl olacak.



- Anlaşmayı Sponsor kurumun yönetim kurulu başkanıyla yakın arkadaş olan Pique ve Shakira, ayarladı


Anlaşmanın mimarlarının ise başarılı savunma oyuncusu Gerard Pique ve şarkıcı eşi Shakira olduğu ortaya çıktı. Sponsor kurumun yönetim kurulu başkanıyla yakın arkadaş olan Pique ve Shakira, anlaşmanın imzalanmasına ön ayak oldu.

Barcelona Başkanı Bartomeu; "Pique ve Shakira 2015 yazında sponsor firmanın başkanı ile bizi yemekte biraraya getirdi. O sırada aklımızda böyle bir anlaşma yoktu. Yemekte konuşurken bu fikir ortaya çıktı ve anlaşmayla sonuçlandı" dedi.



- Japonca'da "iyimserlik" anlamına gelen Rakuten firması hakkında bilgi

Rakuten, Şubat 1997'de Hiroshi Mikitani tarafından kuruldu. Mikitani halen Rakuten'in CEO'luk görevini yürütüyor. Rakuten alışveriş merkezi adıyla 1997'nin mayısında faaliyetine başlayan şirket Haziran 1999'dan itibaren Rakuten adını aldı.

Hızla büyüyen şirket 2012'de 4,6 milyar dolarlık bir gelir hacmine ulaştı. Şirketin 10 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Rakuten, ABD'de buy.com'u satın alıp bünyesine kattı. Buy.com adını daha sonra rakuten.com olarak değiştirdi. Şirketin Japonya dışında Fransa, İspanya, Kanada, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde de yatırımları bulunuyor.

Rakuten'de elektronik, bilgisayar, donanım ekipmanları, bahçe ve hobi ekipmanları, kıyafet ve takı, çanta cüzdan, cilt bakım ürünleri, kozmetik, oyuncak, yedek parça gibi onlarca farklı kategoride binlerce farklı ürün satılıyor.