Bir imza ile kariyerini mahveden 8 futbolcu

Verdiği yanlış transfer kararı nedeniyle kariyerleri bitme noktasına gelen bazı ünlü futbolcular vardır. Bu futbolcular tek bir imza yüzünden bir daha eski günlerine dönememişlerdir.

Futbol dünyasında keşke gerçekleşmeseydi diyebileceğimiz bazı transferler vardır. Bir kulüpte çok iyi performans gösterirken diğer bir kulübe transfer olan futbolcu bir daha o başarılı performansını gösterememiştir. İşte futbol tutkunlarını da hayal kırıklığına uğratan 8 futbolcu:
Radamel Falcao, Atletico Madrid'ten Monaco'ya, 2013
Atletico Madrid Uefa Avrupa Ligi, Uefa Süper Kupası ve Kral Kupası'nı kazanırken attığı gollerle kilit bir rol oynayan Falcao 2013 yılında 60 milyon euro karşılığında Monaco'ya tranfer oldu. O andan itibaren düşüşe geçen futbolcu daha sonra M.United ve Chelse'ye kiralandı. Bu yıl tekrar Monaco'ya dönen Kolombiyalı halen eski günlerine geri dönmüş değil.
Radamel Falcao, Atletico Madrid'ten Monaco'ya, 2013 Atletico Madrid Uefa Avrupa Ligi, Uefa Süper Kupası ve Kral Kupası'nı kazanırken attığı gollerle kilit bir rol oynayan Falcao 2013 yılında 60 milyon euro karşılığında Monaco'ya tranfer oldu. O andan itibaren düşüşe geçen futbolcu daha sonra M.United ve Chelse'ye kiralandı. Bu yıl tekrar Monaco'ya dönen Kolombiyalı halen eski günlerine geri dönmüş değil.
Alexander Hleb, Arsenal'den Barcelona'ya, 2008
2008 yılında 15 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer olduğunda orta sahanın her bölgesinde oynayabilmesi nedeniyle Guardiola'nın sisteminde joker bir oyuncu olması bekleniyordu. Ancak hiç bir bölgede istenilen performansı gösteremedi.
Alexander Hleb, Arsenal'den Barcelona'ya, 2008 2008 yılında 15 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer olduğunda orta sahanın her bölgesinde oynayabilmesi nedeniyle Guardiola'nın sisteminde joker bir oyuncu olması bekleniyordu. Ancak hiç bir bölgede istenilen performansı gösteremedi.
Albert Luque, Déportivo'dan Newcastle'a, 2005
Deportivo'da gösterdiği muhteşem performanstan sonra Ada'nın yolunu tutan İspanyol futbolcu Newcastle kariyerinde 2 sezonda sadece 1 gol atabildi ve bir daha İspanyadaki günlerine hiç geri dönemedi.
Albert Luque, Déportivo'dan Newcastle'a, 2005 Deportivo'da gösterdiği muhteşem performanstan sonra Ada'nın yolunu tutan İspanyol futbolcu Newcastle kariyerinde 2 sezonda sadece 1 gol atabildi ve bir daha İspanyadaki günlerine hiç geri dönemedi.
Denilson, Sao Paulo'dan Real Betis'e, 1998
1998 yılında 31 milyon euro karşılığında R.Betis'e transfer olduğunda Dünyanın en pahalı oyuncusu oldu. Real Betis'te çıktığı 186 maçta sadece 13 gol atabilen futbolcu beklentileri karşılayamadı.
Denilson, Sao Paulo'dan Real Betis'e, 1998 1998 yılında 31 milyon euro karşılığında R.Betis'e transfer olduğunda Dünyanın en pahalı oyuncusu oldu. Real Betis'te çıktığı 186 maçta sadece 13 gol atabilen futbolcu beklentileri karşılayamadı.
Jackson Martínez, Porto'dan Atlético de Madrid'e, 2015
Atletico Madrid, J.Martinez'i transfer ettiğinde vatandaşı Falcao'nun yerini dolduracağına emindi. Ancak yarım sezonda attığı 3 gol ve sergilediği tatmin edici olmayan futbol Çin Ekibi  Guangzhou Evergrande'ye kiralanması için yeterli oldu.
Jackson Martínez, Porto'dan Atlético de Madrid'e, 2015 Atletico Madrid, J.Martinez'i transfer ettiğinde vatandaşı Falcao'nun yerini dolduracağına emindi. Ancak yarım sezonda attığı 3 gol ve sergilediği tatmin edici olmayan futbol Çin Ekibi Guangzhou Evergrande'ye kiralanması için yeterli oldu.
Kaká, Milan'dan Real Madrid'e, 2009
Florentino Perez 2009 yılında Real Madrid'e başkan seçildiğinde transfere 257 milyon euro harcayarak piyasayı allak bullak etti. Bunun 65 milyonu Milan'ın yıldızı Kaka için ödenmişti. Ancak Kaka Milandaki performansının yarısını bile gösteremedi.
Kaká, Milan'dan Real Madrid'e, 2009 Florentino Perez 2009 yılında Real Madrid'e başkan seçildiğinde transfere 257 milyon euro harcayarak piyasayı allak bullak etti. Bunun 65 milyonu Milan'ın yıldızı Kaka için ödenmişti. Ancak Kaka Milandaki performansının yarısını bile gösteremedi.
Andy Carroll, Newcastle United'tan Liverpool'a, 2011
Liverpool 2011 yılının ara transfer döneminde Torres'i Chelsea'ye satıp 50 milyon euro'yu kasasına koydu. Torres'in yerini doldrumak için Andy Carroll'a 35 milyon euro ödediler. Ancak Carroll beklentileri karşılayamadı. Tek başarısı Aston Villa'ya karşı hat-trick yapması oldu.
Andy Carroll, Newcastle United'tan Liverpool'a, 2011 Liverpool 2011 yılının ara transfer döneminde Torres'i Chelsea'ye satıp 50 milyon euro'yu kasasına koydu. Torres'in yerini doldrumak için Andy Carroll'a 35 milyon euro ödediler. Ancak Carroll beklentileri karşılayamadı. Tek başarısı Aston Villa'ya karşı hat-trick yapması oldu.
Gaizka Mendieta, Valencia'dan Lazio'ya, 2001
2000 ve 2001 yıllarında Valencia ile 2 Şampiyonlar Ligi finali oynadıktan sonra 48 milyon euro ( o dönem İspanya tarihinin en fazla transfer ücreti) karşılığında Lazio'ya transfer oldu. Lazio'da eski günlerini mumla arayan İspanyol futbolcu 1 yıl sonra tekrar İspanya'ya döndü.
Gaizka Mendieta, Valencia'dan Lazio'ya, 2001 2000 ve 2001 yıllarında Valencia ile 2 Şampiyonlar Ligi finali oynadıktan sonra 48 milyon euro ( o dönem İspanya tarihinin en fazla transfer ücreti) karşılığında Lazio'ya transfer oldu. Lazio'da eski günlerini mumla arayan İspanyol futbolcu 1 yıl sonra tekrar İspanya'ya döndü.