Cengiz Ünder'e sürpriz talip: Dünya devi 30 milyon teklif etti

​Cengiz Ünder'e sürpriz talip: Dünya devi 30 milyon teklif etti
​Cengiz Ünder'e sürpriz talip: Dünya devi 30 milyon teklif etti

Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performansla Başakşehir’in ligi ikinci bitirmesinde büyük pay sahibi olan Cengiz Ünder'e İngiltere'nin güçlü ekibi Chelsea talip oldu.

Tottenham, Lille ve Freiburg'un, Turuncu-Lacivertli ekibe tekliflerini sunmasının ardından 20 yaşındaki genç yıldıza bu kez dev bir takım talip oldu. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; Premier Lig şampiyonu Chelsea'nin, Cengiz için Başakşehir ile görüşmelere başladığı ve bonservis ücreti olarak 7.5 milyon Euro önerdiği iddia edildi.

Başkan Göksel Gümüşdağ'ın 1 sene daha takımda kalmasını istediği genç futbolcu için 12 milyon Euro(yaklaşık 50 milyon TL) talep ettiği kaydedildi. Kariyerine İngiltere'de devam etmek isteyen Cengiz'in, son kararı başkana bıraktığı ve Chelsea'nin 12 milyon Euro'yu vermesi halinde Başakşehir'in de transfere sıcak baktığı ifade edildi.

Başakşehir ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan milli futbolcu başka bir takıma giderse, altyapısında yetiştiği Altınordu Kulübü de transferden %30 pay alacak.