Chris Bosh'tan kötü haber: Bir devir kapanıyor mu?

Chris Bosh Miami
Chris Bosh Miami

NBA tarihinin efsane isimlerinden Chris Bosh, 13 yıllık kariyerini sona erdirme noktasına geldi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA ekiplerinden Miami Heat ile kontratı bulunan Chris Bosh, rahatsızlığı sebebiyle basketbolu bırakma noktasına geldi.

Akciğerlerinde yaşanan sorun sebebiyle 2016’nın Şubat ayından itibaren forma giyemeyen tecrübeli oyuncu, sözleşmesinin feshi konusunda Miami Heat yönetimi ile masaya oturdu. Amerikan basınında öne çıkan haberlerde, yapılan görüşmeler neticesinde yolların ayrılması konusunda karşılıklı mutabakata varıldığı belirtildi.

The Associated Press’e konuşan ismi verilmeyen bir yetkili, efsane oyuncunun artık Miami Heat forması giymeyeceğini ifade etti. Yine aynı yetkiliye dayandırılan istihbaratta, resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı da kaydedildi.

Miami yönetiminin maaş skalasında yer açabilmek için Chris Bosh ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YENİDEN OYNAYABİLİR Mİ?

Chris Bosh, Miami Heat ile yollarını ayırdıktan sonra sağlıklı olduğuna dair NBA yönetiminden rapor alması halinde yeni bir takımda forma giyebilecek.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile basketbola geri dönebileceğini söyleyen ve bunu yürekten istediğini dile getiren Bosh, Miami yönetiminin alacağı karara da sonuna kadar saygı duyacağını ifade etmişti.

Kariyer ortalaması 19.2 sayı, 8.5 ribaund ve 1 blok olan tecrübeli pivot, 13 yıllık NBA kariyerinde 11 kez All Star olma başarısı gösterirken 2 de şampiyonluk yaşadı.