Dünyanın konuştuğu kahraman Türk esnaf

İngiltere'de esnaflık yapan Abbas Solak, büyük bir kahramanlık örneği göstererek dükkanına sığınan genci son anda bıçaklanmaktan kurtardı.

Londra'da market işleten Abbas Solak isimli Türk esnaf, İngiliz holiganların saldırısına uğrayan bir gencin hayatını kurtardı.

Gözü dönmüş holiganlar tarafından kovalanan genç, Abbas Solak'ın işlettiği markete sığındı. Gencin arkasından marketin kapısına dayanan öfkeli grup, kapıyı tekmeleyerek içeriye girmeye çalıştı. Yalnızca birkaç saniye sonra camı kırarak içeri giren iki saldırgan, genci bıçaklamayı denedi ancak Abbas Solak araya girerek büyük bir cesaret örneği gösterdi ve engel oldu.



Holiganlar karşısında geri adım atmayan ve kendi canı pahasına bir gencin hayatını kurtaran Abbas Solak, Türk'ün kahramanlığını bir kez daha tüm İngiltere'ye ve dünyaya gösterdi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Abbas Solak, hayatını kurtardığı gencin kendisine teşekkür etmeden olay yerinden ayrıldığını söyledi. Solak, "Eğer birilerinin hayatı tehlikedeyse bir şeyler yapmalısınız. Bazen cesur olmanız gerekir. O anda neler olabileceğini hiç hesap etmedim. Hayatını kurtardığım genç teşekkür etmeden basıp gitti. Dükkanı kapatmayı düşündüm ancak çalışmam lazımdı. Olaydan sonra da dükkan açıktı, çalıştım" ifadelerini kullandı.



Abbas Solak'ın genci bıçaklanmaktan kurtardığı o anlar saniye saniye kameralara yansıdı. İşte o anlar;

Video: Dünyanın konuştuğu kahraman Türk esnaf


Kaynak: The Sun