Fransız gazetesinden Aziz Yıldırım'ı çıldırtan Trabzonspor haberi

Lequipe Fenerbahçe
Lequipe Fenerbahçe

Fransız gazetesi L'Equipe, 2010-11 sezonu şampiyonu olarak Trabzonspor'u gösterdi. Söz konusu haber, Fenerbahçe taraftarını çıldırttı.

Fransa ve dünya spor basınının önemli gazetelerinden olan L'Equipe, bugünkü sayısında tartışma yaratan bir habere imza attı.

Arka arkaya gerçekleşen yıldız transferlerinin ardından Süper Lig dosyası hazırlayan L'Equipe, geçmişe dönük şampiyonların yer aldığı ufak bir künye servis etti. Son 10 sezonun şampiyonlarının yer aldığı künyede 2010-2011 şampiyonu olarak Trabzonspor’un yazılması, Fenerbahçeli taraftarları çileden çıkardı.

Alban Traquet imzalı habere Türkiye adına yorumlarını ileten genç gazeteci Uğur Karakullukçu, olayın editoryal bir hata olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Trabzonspor taraftarı, ‘gerçekleri dünya görüyor’ görüşünde birleşirken, Fenerbahçe taraftarı ise ünlü gazeteyi protesto ediyor.

Söz konusu metne ilişkin gazete cephesinden herhangi bir resmi açıklama gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Burak Yılmaz ne demişti?

İki camia arasında süregelen tartışma konusunda, Burak Yılmaz çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu. İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burak Yılmaz, Başkan Muharrem Usta'nın hak arayışını sürdüğünü belirtmişti.

Burak Yılmaz, “2010-11 sezonuyla ilgili benim düşüncelerim nettir. Taraftarlarımıza haddim olmadan şunu söylemek istiyorum. Bizler şu anda o sezonu düşünmeyelim. 2010-11 için başkanımız başkanımız hak arayışını sürdürüyor. Canımız yandı, hak arayışımız gerekli yerlerde aranıyor bunu bilelim. 2010-11 sezonundaki taraftarları hatırlayalım bu seneyi kaybetmeyelim” ifadelerini kullanmıştı.