Geldiğimden beri Eto'o ile uğraşıyorum

Etoooooo
Etoooooo

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eto'o transferi ile başlayan gerginlik ve Beşiktaş maçının hakemi Cüneyt Çakır hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Deneyimli hoca, Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'la oynadıkları maçtaki hakem kararlarıyla ilgili, "Cüneyt Çakır gibi bir hakem o penaltıyı nasıl verdi, hayretler içinde kaldım" diyerek hakem hatalarının yine can yakmaya başladığını kaydetti.

Çalımbay, Antalyaspor'un tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş karşılaşmasının ilk 15 dakikasında iyi oynamadıklarını, ikinci yarı ise bambaşka bir oyunla saha olduklarını söyledi.

Ligin ilk haftasının tüm takımlar için zor olduğunu, hazırlık döneminin yeni bittiğini aktarırken, bir de geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş karşısında daha da zor bir başlangıç yaptıklarının üzerinde durdu.

Antalya'nın teknik patronuna gelen bir soruda seyircinin olmamasının sorulması üzerine Çalımbay, bu durumun tamamen kendi lehlerine olduğunu belirtti ve bu avantajı değerlendiremediklerini söyledi. Beşiktaş maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın çok büyük hata yaptığını savunan Çalımbay, "Cüneyt Çakır gibi bir hakem o penaltıyı nasıl verdi, hayretler içinde kaldım. Bu üzücü bir olay. Bana göre çok büyük bir hata. Böyle maçlarda daha dikkatli olunması gerekiyor. Hatayı affetmemiz mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Video Hakem uygulaması hemen başlamalı

Video Hakem uygulamasının Beşiktaş maçında aktif olması durumunda yedikleri ikinci golün olmayacağını savunan Çalımbay, Video Hakem sayesinde hatanın görüleceğini vurguladı.

Beşiktaş maçında oyuncusuna tekme atıldığını, hakemin ise es geçtiğini belirten Çalımbay, "Video Hakem sezon başında başlasaydı şu anda bambaşka şeyler olabilirdi. Hakemler basit hatalar yapıyor, yapılmaması lazım. VAR uygulamasının bir an önce gelmesi lazım. Devre arası bile geç. Devre arasına kadar birçok takımın canı yanacak" şeklinde konuşarak Video hakem uygulamasının derhal yürürlüğe konmasının gerekliliğinin altını çizdi.


Akhisar maçında hedef mutlak galibiyet

Akhisar Belediyespor maçına hazırlanırken Sandro Raniere Cordeiro, Boza Jean Armel Drole, Jeremy Menez ve Deniz Kadah'ın sakatlıklarının büyük bir dezavantaj olduğundan bahseden Rıza Çalımbay, kendi sahalarındaki ilk maçı kazanmak istediklerini dile getirdi.

Taraftarın Akhisar Belediyespor maçında büyük bir coşkuyla yanlarında olması gerektiğini vurgulayan Çalımbay, müsabakanın kolay geçmeyeceğini ifade etti. Çalımbay, Antalyaspor'un geçen sezon olduğu gibi üst sıralarda bitirmesi gerektiğini ve bunun için ellerinde geleni yapacaklarını bildirdi.

"Beşiktaş'la gerginliğin sona ermesi gerekiyor"

Çalımbay, Samuel Eto'o' gerginliğinin bitmesi gerektiğinden söz ederken Beşiktaş maçından sonra her iki kulübün açıklamalarıyla ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:

"Burada göreve geldiğimden beri Eto'o'nun olaylarıyla uğraşıyorum. Beşiktaş ile Antalyaspor arasında böyle şeylerin olmaması gerekiyor. Her iki kulüpte çok değerli" diyerek yıllarca Beşiktaş'ta futbol oynadığını ve hayatının en iyi yıllarının orada geçtiğini aktardı. Diğer yandan bu tatsızlığın daha da uzamaması gerektiğini vurgulayıp "Bu iki güzide takım aralarındaki tatsızlığı en kısa zamanda çözecektir" şeklinde sözlerini tamamladı.