Hakeme görülmemiş protesto: Kaleci sınırları zorladı

Vietnam hakem
Vietnam hakem

Hakemin hatalı penaltı kararı sonrasında futbol tarihinde bir ilk yaşandı.

Spor Toto Süper Lig'de her hafta yaşanan hakem krizlerinin bir benzeri Vietnam'da yaşandı.

Z League'de mücadele eden Ho Chi ve Long An takımlarının karşı karşıya geldiği maça damga vuran hakem, spor tarihinde eşine ender rastlanacak bir şekilde protesto edildi.



Skor 2-2 iken Long An aleyhine tartışmalı bir penaltı pozisyonuna imza atan hakem, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Penaltı atışı sırasında kaleci topa arkasını döndü ve gole izin verdi. Diğer oyuncular ise söz konusu karara ilk etapta itiraz etmelerine rağmen kısa süre içerisinde sakinleştiler.



Ancak işin aslı yalnızca birkaç saniye sonra ortaya çıktı. Santradan sonra topu rakip takıma bırakan Long An, Ho Chi'nin tüm gol yollarını açtı. Ho Chi'nin yaptığı ataklarda savunma oyuncuları olduğu yerde beklerken, kaleci ise 'jeneriklik' goller yemek için elinden geleni yaptı. Long An, maçı bırakmıştı...



Penaltıdan yenilen golün santrasının ardından gerçekleşen ilk atakta rakip takım oyuncusuna doğru takla atarak kaleyi boşaltan Long An kalecisi, dördüncü gole böyle izin verdi.



Bu golün santrasında da topu rakibe bırakan Long An, beşinci golü yemek için de elinden geleni yaptı. Long An kalecisi bu golde ise ceza sahası dışına çıkarak kaleyi boş bıraktı.

Bu gollerin ardından sahadan galibiyetle ayrılan taraf 5-2'lik skorla Ho Chi oldu.