Hollanda'da skandal video hakem kararı

Video Hakem
Video Hakem

Feyenoord ile Vitesse arasında oynana Süper Kupa finali ortalığı karıştırdı. Yalnızca 35 saniye içinde maçın seyrini değiştiren 4 karar, video hakem uygulamasını yine tartışmaya açtı.

GZT Spor Dış Haberler – Hollanda Süper Kupa finalinde Feyenoord ile Vitesse karşı karşıya geldi.

De Kuip Stadı’nda oynanan mücadelede penaltı atışları sonucunda 4-2 galip gelen Feyenoord kupanın sahibi olurken, 55. dakikada yaşanan bir pozisyon ve devamında kullanılan video hakem uygulaması tartışmalara sebep oldu.

Maçın önüne geçen söz konusu pozisyon, 1-0 geride olan Vitesse aleyhine gelişti. 55. dakikada Feyenoord kalesine tehlikeli gelen Vitesse’de Tim Matavz, ceza sahası içinde yerde kaldı. Vitesse forması giyen futbolcuların penaltı beklediği pozisyonda hakem Danny Makkelie ‘devam’ dedi ve penaltı kararı vermedi.

Pozisyonun devamında, yani yalnızca 20 saniye sonra Nicolai Jörgensen sahneye çıktı ve Feyenoord’u 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Ancak Feyenoordlu oyuncular golün sevincini yaşarken; hakem Danny Makkelie, bir önceki penaltı pozisyonu için video hakeme başvurma kararı verdi ve golü iptal etti.

Penaltı pozisyonunun video hakeme gönderilmesinin ardından, gol geçersiz sayıldı ve Tim Matavz’in yerde kaldığı pozisyon için video hakemin kararı beklenmeye geçildi.

Pozisyonu video hakem uygulamasından bir kez daha izleyen hakem Danny Makkelie, bu kez penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Alexander Büttner penaltıyı gole çevirdi ve maça 1-1’lik eşitlik geldi.

Feyenoord 2-0 önde iken nizami bir golün iptal edilmesiyle skorun 1-0’a geri dönmesi ve Vitesse lehine çıkan penaltı kararının ardından durumun 1-1’e gelmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Bir kesim Feyenoord’un hakkının yendiğini düşünürken; bir diğer kesim ise, ‘Önce Vitesse’nin hakkı yenmesiydi, ortada Feyenoord’un hakkı diye bir şey olmayacaktı’ görüşüyle Vitesse’nin yanında…

Sizce video hakem futbolun ruhuna aykırı mı?
Sizce video hakem futbolun ruhuna aykırı mı?