Igor Tudor'un istediği 3 isim: Biri tamam ikisi imkansız

Igor Tudor Quaresma Kjaer Bruma
Igor Tudor Quaresma Kjaer Bruma

Hırvat teknik adamın aklı Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı yıldızlarda...

Jan olde Riekerink ile yollarını resmen ayıran Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna oturması an meselesi olan Igor Tudor, spor kamuoyunun manşetlerinden düşmüyor.

Hırvat teknik adamın geçtiğimiz aylarda Sabah Gazetesi'ne verdiği bir röportaj yeniden gündeme geldi. Söz konusu röportajda transfer politikaları hakkında konuşan Tudor'un üç büyüklerden transfer etmek istediği oyuncuları açıkça belirttiği ortaya çıktı.

Üç büyük takımdan Karabükspor'a kimi getirmek istediği sorulan deneyimli teknik adam, bu soruya Galatasaray'dan Bruma, Beşiktaş'tan Quaresma ve Fenerbahçe'den Kjaer cevabını vermiş.



Resmen Galatasaray'ın başına geçmesinin ardından Bruma ile çalışma fırsatı yakalayacak olan Tudor'un istediği diğer iki oyuncuya ulaşması ise zor gözüküyor. Quaresma'nın sık sık Türkiye'de Beşiktaş'tan başka takımda forma giymeyeceğini belirtmesi ve Simon Kjaer'in de sarı lacivertli takım için arz ettiği önem transfer ihtimalini düşürüyor.


Sarı kırmızılı takımın o dönem kadrosuna yeni kattığı Garry Rodrigues hakkında da çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Tudor, Galatasaray'ın bu transfer ile iyi bir iş yaptığını belirtmişti.

Tudor, PAOK'tan eski öğrencisi olan Rodrigues hakkında, “Kendisini İspanya'dan biliyordum. Hızlı, teknik ve dripling özelliği olan bir kanat oyuncusu. Ben onu Bruma'ya benzetiyorum. 'Galatasaray iyi iş yaptı' diyebilirim. Garry kalitesi ile saha içinde fark yaratır. Yunanistan'da çoğu takım kümede kalmak için oynuyor ve herkes topun arkasına geçiyor. Türkiye'de ise kalite daha yüksek ve Garry tipindeki kanat oyuncuları için daha çok alan var. Türkiye'de Yunanistan'dan daha başarılı olacağını ve yeteneklerini göstereceğini düşünüyorum. Karakterine de değineyim. Öğrenmeye aç, kendisini geliştirmek isteyen, idmanları seven bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı.