Ozan Tufan serbest bırakıldı

​İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın başlattığı operasyon kapsamında Fenerbahçeli ünlü futbolcu Ozan Tufan'ın da gözaltına alındığı bildirildi.
​İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın başlattığı operasyon kapsamında Fenerbahçeli ünlü futbolcu Ozan Tufan'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Kaçak yollarla yurda lüks araç sokan çeteye yönelik başlatılan operasyon kapsamında Fenerbahçeli ünlü futbolcu Ozan Tufan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı yurda sahte belge ve kaçak yollarla lüks araç sokan çeteye yönelik operasyon başlattı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Türkiye'nin çeşitli noktalarındaki gümrüklerden yurda kaçak lüks araç ve sahte sigara sokulduğunu ihbar alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine kaçakçılık faaliyetini incelemeye aldı. 6 aylık titiz bir çalışma sonucu Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu emrindeki İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bu sabah çeteye yönelik operasyon için düğmeye bastı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen ekipler 46 kişi hakkında verilen gözaltı kararını yerine getirmek üzere harekete geçti. Şüphelilerin adreslerine sabahın ilk saatlerinden itibaren operasyon düzenlendi. Ayrıca adreslerde hakimlik kararıyla arama gerçekleştirildi. Dijital ve yazılı tüm evraklara suç delili olabileceği şüphesiyle el konuldu.

Ozan Tufan serbest bırakıldı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın yurda kaçak yollarla lüks araç sokan çeteye yönelik başlattığı operasyon kapsamında gözaltında alınan Fenerbahçeli ünlü futbolcu Ozan Tufan polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Gerçek ortaya çıktı

Ünlü futbolcunun çeteden yasadışı şekilde lüks araç temin ettiği iddia edilmişti. Ozan Tufan, daha önce Audi R8 otomobilini satın alıp bir süre kullandı ve aracı sattı. Bu aracın 2013 model altı olduğu ve ÖTV'sinin düşük yatırıldığı belirtildi. Fenerbahçeli futbolcunun bu durumdan haberi olmadığı ortaya çıktı. Ozan Tufan'ın son aldığı lüks araç ile ilgili bir durumun belirmediği, aracının 2013 üstü model bir araç olması nedeniyle de tam ÖTV zorunluğu olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Genç futbolcunun konuyla ilgili ilerleyen saatlerde basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Kaynak: Sabah, Fanatik, Anadolu Ajansı