Panathinaikos elendi, Başkan Giannakopoulos delirdi

Panathinaikos elendi, Başkan Giannakopoulos delirdi.
Panathinaikos elendi, Başkan Giannakopoulos delirdi.

THY Avrupa Ligi play-off serisinde maç bile alamadan Fenerbahçe'ye 3-0 yenilip elenen Yunanistan ekibi Panathinaikos'un başkanı Giannakopoulos Atina’ya dönecek takımının uçak biletini iptal ettirdi, takıma otobüsle Atina’ya gidin diyerek spor tarihindeki en ilginç cezalardan birini kesti.

Fenerbahçe ile oynanacak maçlardan önce sert mesajlar veren, İstanbul'daki karşılaşma için de 'ölüm-kalım' meselesi diyen başkan, Avrupa Ligi'nden elenmenin ardından flaş bir karar aldı.

THY Avrupa Ligi play-off serisinde maç bile alamadan Fenerbahçe'ye 3-0 yenilip elenen Yunanistan ekibi Panathinaikos'ta başkan Giannakopoulos adeta çıldırdı. Oyuncular başkan Giannakopoulos'un Atina’ya otobüsle dönülmesi kararına karşı çıktı. Bekleyiş sürüyor.

Maçı değerlendiren Giannakopoulos, "Turu geçmeyi hak etmedik. Fenerbahçe bizden hep daha iyiydi. Onları tebrik ederim. Şimdi kendimizi eleştirmemiz lazım." ifadelerini kullanırken takıma da şoke eden bir ceza kesti.

Fenerbahçe'ye yenilerek elenen takımının uçak biletlerini iptal eden Giannakopoulos, sporcuların Avrupa üzerinden otobüsle Atina'ya dönmelerini istedi.

Bu kararla adeta şoke olan basketbolcular ayrıca, Final Four'a kalmaları halinde başkan tarafından vaat edilen 250 bin Euro'luk primleri de kaçırmış oldular. Ancak Panathinaikos oyuncularının İstanbul'dan Atina'ya otobüsle dönmeyi reddettiği öğrenildi.

Gazeteci Niki Bakouli'nin verdiği bilgiye göre koç Xavi Pascual ve yabancı oyuncular Panathinaikos Başkanı'nın uçak biletlerini iptal etmesinin ardından ülkeye otobüsle dönme kararına tepki gösterdi. Otobüsün halen hareket etmediği takımın da halen İstanbul'da olduğu öğrenildi.

Temsilcimiz Fenerbahçe üst üste 3. kez Dörtlü Final'e yükseldi

Fenerbahçe, dün gece oynanan THY Avrupa Ligi play-off turu 3. maçında Yunan temsilcisi Panathinaikos Superfoods'u 79-61 yenerek seride durumu 3-0 yaptı ve Dörtlü Final'e yükseldi. Yunanistan'daki ilk 2 maçı da 71-58 ve 80-75 kazanan sarı-lacivertliler, İstanbul'da rakibini 79-61'lik skorla geçerek 3. kez üst üste Dörtlü Final'e yükselme başarısı gösterdi.

Ülker Sports Arena doldu taştı

THY Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile Yunan temsilcisi Panathinaikos Superfoods arasında oynanan serinin üçüncü maçına, sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Seride 2-0 önde olan ve Dörtlü Final'e yükselmek için parkeye çıkan sarı-lacivertli takım, coşkulu bir taraftar kitlesi önünde mücadele etti. Fenerbahçeli taraftarlar 13 bin 800 kapasiteli Ülker Sports Arena'yı tıklım tıklım doldurdu. Bu sezon Avrupa Ligi'ndeki hemen hemen her maçta tribünlerin tamamını dolduran sarı-lacivertli basketbolseverler, Dörtlü Final yolunda takımlarını yine yalnız bırakmadı. Taraftarlar maçtan önce kendilerine dağıtılan Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla görsel şölen yaptı. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da karşılaşmayı her zamanki gibi sarı-lacivertli oyuncuların oturduğu bölümün arkasından takip etti.