Rıdvan Dilmen ortalığı karıştırdı! Şike davasında iki isim verdi

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen katıldığı televizyon programında ortalığı karıştıracak iddialarda bulundu.

Habertürk'te yayınlanan 'Karşıt Görüş' programına konuk olan Rıdvan Dilmen 3 Temmuz'daki şike davası ile ilgili iki kişinin ismini açıkladı.

Programda kendisinin adının hiçbir zaman şikeyle yan yana gelmediğini söyleyen Rıdvan Dilmen, o günlerde yaşananlarda alakalı olarak “Birkaç tane kendini bilmez yalandan bir şeyler konuştular kendi aralarında. Kendi programımda 'Ben bu dosyaya kim bakıyorsa, yarın ona kendim gideceğim' dedim. Dosyaya bakan savcı, Fazıl Bey'di yanlış hatırlamıyorsam, 'Kardeşim güle güle, bizim senle bir işimiz yok' dedi.

Türkiye'nin gündeminde uzun süre meşgule eden 3 Temmuz'daki şike süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan ünlü yorumcu, dava ile ilgili sorumlu tutuğu iki kişinin adını verdi.

Dilmen “Fenerbahçe Spor Kulübü yargılanırken TFF'de, Tahkim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Karakuş'tur. Şu anda Yargıtay ve Emniyet imamı olarak yurt dışına kaçan bir insandır, bu bir. İki, disiplin kurulunda çalışan başka bir arkadaş da, cezaevinde yatmıştır paralel yapı operasyonunda, Memduh Oğuz'dur ismi de. İki kişi de görevden alınmıştır TFF'de. Cezaevindeydi en son, çıktı galiba. Fenerbahçe'ye şike operasyonu yapan 2 kişiden biri cezaevinde geçirdi kışı, diğeri de yurtdışında.” İfadelerini kullandı.

 3 Temmuz’da neler olmuştu?
Türkiye, 3 Temmuz 2011 sabahı, büyük bir şokla uyandı... Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 8 aylık çalışması sonrası hayata geçirildiği açıklanan ve 15 farklı şehirde eş zamanlı olarak yapılan operasyonla, Türk futbolunda çok önemli isimler 'şike yapmak, teşvik primi vermek için organize suç örgütü kurmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

 3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma kapsamında aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 şüpheliden 31'i yaklaşık bir yıl tutuklu kalmıştı. Dönemin Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 2 Temmuz 2012'de karara bağlandı. Aziz Yıldırım, şike yapmak ve örgüt kurmak suçundan 6 yıl, 3 ay ceza aldı. Diğer sanıklardan 48'i yine çeşitli cezalara çarptırıldı.

 Yargıtay 5. Dairesi verilen hükümlerin büyük kısmını onadı. Ancak 6526 sayılı yasada yapılan değişiklikle Özel Yetkili Mahkemeler 'in kaldırılmasının ardından Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık yeniden yargılanma başvurusunda bulundu. Yargıtay aynı gerekçe ile diğer sanıklar hakkında verilen hükmü de bozdu.
3 Temmuz’da neler olmuştu? Türkiye, 3 Temmuz 2011 sabahı, büyük bir şokla uyandı... Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 8 aylık çalışması sonrası hayata geçirildiği açıklanan ve 15 farklı şehirde eş zamanlı olarak yapılan operasyonla, Türk futbolunda çok önemli isimler 'şike yapmak, teşvik primi vermek için organize suç örgütü kurmak' suçlamasıyla gözaltına alındı. 3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma kapsamında aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 şüpheliden 31'i yaklaşık bir yıl tutuklu kalmıştı. Dönemin Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 2 Temmuz 2012'de karara bağlandı. Aziz Yıldırım, şike yapmak ve örgüt kurmak suçundan 6 yıl, 3 ay ceza aldı. Diğer sanıklardan 48'i yine çeşitli cezalara çarptırıldı. Yargıtay 5. Dairesi verilen hükümlerin büyük kısmını onadı. Ancak 6526 sayılı yasada yapılan değişiklikle Özel Yetkili Mahkemeler 'in kaldırılmasının ardından Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık yeniden yargılanma başvurusunda bulundu. Yargıtay aynı gerekçe ile diğer sanıklar hakkında verilen hükmü de bozdu.
Dava bu kez 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın 5. duruşmasında Savcı Abdullah Mirza Coşkun, 7 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada soruşturmanın başladığı tarihte 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlükte olmadığı hatırlatıldı. Bu tarihten öncesi için şike ve teşvik primi suçlarından bahsetmenin mümkün olamayacağı ifadelerine yer verildi. Ayrıca telefon dinleme delillerinin hukuka uygun olarak elde edilmediğine dikkat çekildi. Savcı Coşkun Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıkların örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve şike suçlarından beraatine karar verilmesini istedi. Olgun Peker ve Semih Kımıl hakkında "daha önce tehdit ve resmi belgede sahtecilik suçlarından" verilen cezaların ise onanmasını talep etti.

 9 Ekim 2015 günü şike davası bitti. Şike davasında, sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi. DVD ve dinleme tapeleri yok hükmünde sayıldı, imha kararı verildi. Şike ve örgüt suçlarından tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme, 'şike' sanıklarının tazminat davası açabileceğine karar verdi...
Dava bu kez 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın 5. duruşmasında Savcı Abdullah Mirza Coşkun, 7 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada soruşturmanın başladığı tarihte 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlükte olmadığı hatırlatıldı. Bu tarihten öncesi için şike ve teşvik primi suçlarından bahsetmenin mümkün olamayacağı ifadelerine yer verildi. Ayrıca telefon dinleme delillerinin hukuka uygun olarak elde edilmediğine dikkat çekildi. Savcı Coşkun Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıkların örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve şike suçlarından beraatine karar verilmesini istedi. Olgun Peker ve Semih Kımıl hakkında "daha önce tehdit ve resmi belgede sahtecilik suçlarından" verilen cezaların ise onanmasını talep etti. 9 Ekim 2015 günü şike davası bitti. Şike davasında, sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi. DVD ve dinleme tapeleri yok hükmünde sayıldı, imha kararı verildi. Şike ve örgüt suçlarından tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme, 'şike' sanıklarının tazminat davası açabileceğine karar verdi...
Fenerbahçe UEFA'dan men edildi
24 Ağustos 2011'de,TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edildiğini açıkladı. O saatlerde HABERTÜRK TV'de 'Tek'e Tek' programına konuk olan Mehmet Ali Aydınlar, "Kararı ben de şimdi öğrendim" dedi. Programa telefonla bağlanan Nihat Özdemir ise Aydınlar'a "Bizi küme düşürün" diye isyan etti. Aydınlar daha sonra "Bu kararı UEFA'nın talebi doğrultusunda aldık" diye konuşmuştu. 

 Fenerbahçe'nin yerine ise Devler Ligi'ne Trabzonspor gitti.
Fenerbahçe UEFA'dan men edildi 24 Ağustos 2011'de,TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edildiğini açıkladı. O saatlerde HABERTÜRK TV'de 'Tek'e Tek' programına konuk olan Mehmet Ali Aydınlar, "Kararı ben de şimdi öğrendim" dedi. Programa telefonla bağlanan Nihat Özdemir ise Aydınlar'a "Bizi küme düşürün" diye isyan etti. Aydınlar daha sonra "Bu kararı UEFA'nın talebi doğrultusunda aldık" diye konuşmuştu. Fenerbahçe'nin yerine ise Devler Ligi'ne Trabzonspor gitti.