Rio 2016’yı 8 madalya ile noktaladık

5 Ağustos’ta start alan 2016 Olimpiyat Oyunları, dün gece yarısı yapılan kapanış töreniyle noktalandı. Son gün mücadelelerinde ter döken sporcularımız, beklediğimiz sonuçları alamadı. Dev organizasyonda Türkiye, toplam 8 madalya kazandı.

2016 Olimpiyat Oyunları dün gece TSİ 02:00'de yapılan törenle noktalandı. Oyunların son gününde milli sporcularımız aldığı sonuçlarla, iyi bir kapanış yapamadı. İşte 21 Ağustos'ta milli sporcularımızın aldığı sonuçlar;
Güreşte beklenen sonuçlar gelmedi
Güreş erkekler serbest stil 65 kilo ilk turda milli sporcumuz Mustafa Kaya, Kübalı Alejandro Enrique Valdes Tobier ile karşılaştı. Ay-yıldızlı sporcumuz rakibine 5-0 mağlup olarak oyunlara veda etti. Serbest stil 97 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz İbrahim Bölükbaşı ise İranlı Rıza Muhammed Ali Yazdani'ye 4-0 mağlup oldu.
Güreşte beklenen sonuçlar gelmedi Güreş erkekler serbest stil 65 kilo ilk turda milli sporcumuz Mustafa Kaya, Kübalı Alejandro Enrique Valdes Tobier ile karşılaştı. Ay-yıldızlı sporcumuz rakibine 5-0 mağlup olarak oyunlara veda etti. Serbest stil 97 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz İbrahim Bölükbaşı ise İranlı Rıza Muhammed Ali Yazdani'ye 4-0 mağlup oldu.
Bekir Karayel 126. oldu
Atletizmde Türkiye'yi temsil eden Bekir Karayel, Ercan Muslu ve Kaan Kigen Özbilen dün maraton finalinde yarıştı. Özbilen 2:14:11'lik süresiyle 17'nci, Muslu 2:18:40'lık zamanıyla 51'inci, Karayel ise 2:31:27'lik derecesiyle 126'ncı olarak Rio'dan elendi.
Bekir Karayel 126. oldu Atletizmde Türkiye'yi temsil eden Bekir Karayel, Ercan Muslu ve Kaan Kigen Özbilen dün maraton finalinde yarıştı. Özbilen 2:14:11'lik süresiyle 17'nci, Muslu 2:18:40'lık zamanıyla 51'inci, Karayel ise 2:31:27'lik derecesiyle 126'ncı olarak Rio'dan elendi.
8 madalya ile tamamladık
ABD'nin toplam 121 madalya alarak zirvede kapattığı 2016 Yaz Oyunları'nı Türkiye, 41. sırada tamamladı. Ay-yıldızlı sporcularımız oyunlarda; 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere topladığı 8 madalya topladı.
8 madalya ile tamamladık ABD'nin toplam 121 madalya alarak zirvede kapattığı 2016 Yaz Oyunları'nı Türkiye, 41. sırada tamamladı. Ay-yıldızlı sporcularımız oyunlarda; 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere topladığı 8 madalya topladı.
5 madalya güreşten
Türkiye; güreşten 5, halter, tekvando ve atletizmden ise birer madalya kazandı. Bu arada ABD'nin şampiyon olduğu oyunlarda, ev sahibi Brezilya 13. oldu.
5 madalya güreşten Türkiye; güreşten 5, halter, tekvando ve atletizmden ise birer madalya kazandı. Bu arada ABD'nin şampiyon olduğu oyunlarda, ev sahibi Brezilya 13. oldu.
Altının etkisiyle Türkiye, 19 basamak yükseldi
Bu arada Taha Akgül'ün altın madalyası, genel sıralamada Türkiye'nin konumunu olumlu yönde etkiledi. Altın madalyadan önce 61.'lik koltuğunda oturan Türkiye, Akgül'ün başarısının ardından 41. sıraya yerleşti.
Altının etkisiyle Türkiye, 19 basamak yükseldi Bu arada Taha Akgül'ün altın madalyası, genel sıralamada Türkiye'nin konumunu olumlu yönde etkiledi. Altın madalyadan önce 61.'lik koltuğunda oturan Türkiye, Akgül'ün başarısının ardından 41. sıraya yerleşti.
2012’de 4 madalya kazanmıştık
Türkiye, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak, organizasyonu 40. sırada tamamlamıştı.

  

 (Milli tekvandocu Servet Tazegül, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya almıştı. Atlet Aslı Çakır Alptekin'in altın, Gamze Bulut'un gümüş madalyası ise sporcuların doping yaptığı ortaya çıkınca geri alınmıştı.)
2012’de 4 madalya kazanmıştık Türkiye, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak, organizasyonu 40. sırada tamamlamıştı. (Milli tekvandocu Servet Tazegül, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya almıştı. Atlet Aslı Çakır Alptekin'in altın, Gamze Bulut'un gümüş madalyası ise sporcuların doping yaptığı ortaya çıkınca geri alınmıştı.)
Maracana Stadı dolmadı
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin ev sahipliğini yaptığı Olimpiyat Oyunları'nın kapanış töreni, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak gibiydi… Açılış töreni gibi kapanış töreni de Maracana Stadı'nda yapıldı. 78 bin kapasiteli Maracana Stadı, havanın yağmurlu olmasından dolayı tam kapasite dolmadı.
Maracana Stadı dolmadı Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin ev sahipliğini yaptığı Olimpiyat Oyunları'nın kapanış töreni, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak gibiydi… Açılış töreni gibi kapanış töreni de Maracana Stadı'nda yapıldı. 78 bin kapasiteli Maracana Stadı, havanın yağmurlu olmasından dolayı tam kapasite dolmadı.
Bayrağı Taha Akgül taşıdı
Üç saat süren törende, ülkelerin bayraklarını sporcular taşıdı. Türk bayrağını stada oyunlarda altın madalya kazanan Taha Akgül getirdi. Son madalya töreni ise erkekler maratonda dereceye giren ilk 3 sporcu için gerçekleştirildi.
Bayrağı Taha Akgül taşıdı Üç saat süren törende, ülkelerin bayraklarını sporcular taşıdı. Türk bayrağını stada oyunlarda altın madalya kazanan Taha Akgül getirdi. Son madalya töreni ise erkekler maratonda dereceye giren ilk 3 sporcu için gerçekleştirildi.
Ünlü isimler performans sergiledi
Kapanış töreninde Martinho Da Vila, Roberta Sa, Kygo, DJ Dolores, DJ Mika Mutti, Julia Michaels, Luis Gonzaga, Lenine ve Mariene De Castro gibi sanatçılar sahne aldı.
Ünlü isimler performans sergiledi Kapanış töreninde Martinho Da Vila, Roberta Sa, Kygo, DJ Dolores, DJ Mika Mutti, Julia Michaels, Luis Gonzaga, Lenine ve Mariene De Castro gibi sanatçılar sahne aldı.
Bayrak Japonya’ya devredildi
Tören sırasında Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, olimpiyat bayrağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'a teslim etti. Bach'de bayrağı 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Japonya'nın başkenti Tokyo'nun valisi Yuriko Koike'ye devretti. Öte yandan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, sahneye Super Mario kostümüyle çıktı.
Bayrak Japonya’ya devredildi Tören sırasında Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, olimpiyat bayrağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'a teslim etti. Bach'de bayrağı 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Japonya'nın başkenti Tokyo'nun valisi Yuriko Koike'ye devretti. Öte yandan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, sahneye Super Mario kostümüyle çıktı.