Takımsız kalan 20 futbolcu

Futbol dünyası yine hareketli bir transfer dönemini geride bıraktı. Birçok futbolcu rekor fiyatlara transfer olurken, daha önce büyük rakamlara imza atan yıldızlar da takımsız kaldı.

Futbolda transfer dönemi sona erdi. Kulüpler yeni futbolculara imza attırırken, bazılarını da elinden çıkarmaya çalıştı. Daha önce büyük rakamlar vererek aldıkları futbolcuları bedavaya serbest bıraktılar. Bu yıldızların bir kısmı kendine yeni takım buldu, ancak bir kısmı, gerek yaşları gereği, gerek kendilerine edilen teklifleri düşük bulmalarından dolayı boşta kaldı.

İşte yeni sezon öncesi takımsız kalan 20 yıldız futbolcu:

Olcan Adın
2014 yılında Trabzonspor'dan Galatasaray'a 4 milyon Euro ve kiralık olarak Salih Dursun'a karşılık transfer edilen Olcan Adın, yeni sezon öncesi kulüpsüz kaldı. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu yeni sezon öncesi birçok kulüp ile görüştü ancak hiçbiri ile anlaşmaya varamadı.
Olcan Adın 2014 yılında Trabzonspor'dan Galatasaray'a 4 milyon Euro ve kiralık olarak Salih Dursun'a karşılık transfer edilen Olcan Adın, yeni sezon öncesi kulüpsüz kaldı. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu yeni sezon öncesi birçok kulüp ile görüştü ancak hiçbiri ile anlaşmaya varamadı.
Daniel Osvaldo
Roma, Juventus, İnter gibi üst düzey takımların formasını giyen yıldız isim Daniel Osval'da da takımsız kaldı. 30 yaşındaki futbolcu en son olarak ülkesinin takımı olan Boca Juniors formasını giydi. Osvaldo 2011 yılında Espanyol'dan Roma'ya 16,00 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.
Daniel Osvaldo Roma, Juventus, İnter gibi üst düzey takımların formasını giyen yıldız isim Daniel Osval'da da takımsız kaldı. 30 yaşındaki futbolcu en son olarak ülkesinin takımı olan Boca Juniors formasını giydi. Osvaldo 2011 yılında Espanyol'dan Roma'ya 16,00 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.
Martín Cáceres
Uruguaylı defans oyuncusu Martín Cáceres, Juventus ile yeni sözleşme imzalamayınca boşta kaldı. Cáceres 2012 yılında Sevilla'dan 8 milyon Euro'ya transfer edilmişti.
Martín Cáceres Uruguaylı defans oyuncusu Martín Cáceres, Juventus ile yeni sözleşme imzalamayınca boşta kaldı. Cáceres 2012 yılında Sevilla'dan 8 milyon Euro'ya transfer edilmişti.
Mathieu Flamini
Fransız oyuncu Flamini transfer döneminde kendine kulüp bulamayanlardan, 31 yaşındaki başarılı futbolcu, Marsilya, Milan ve Arsenal gibi kulüplerde forma giymişti. Transfer sezonunda ismi Süper Lig kulüplerinden Çaykur Rizespor ve Galatasaray ile anılmıştı.
Mathieu Flamini Fransız oyuncu Flamini transfer döneminde kendine kulüp bulamayanlardan, 31 yaşındaki başarılı futbolcu, Marsilya, Milan ve Arsenal gibi kulüplerde forma giymişti. Transfer sezonunda ismi Süper Lig kulüplerinden Çaykur Rizespor ve Galatasaray ile anılmıştı.
Hugo Viana
Valencia'da yıldızı parlayan Hugo Viana, 2013 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti. Şimdilerde 33 yaşında olan Portekizli yıldız kulüpsüz kaldı.
Hugo Viana Valencia'da yıldızı parlayan Hugo Viana, 2013 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti. Şimdilerde 33 yaşında olan Portekizli yıldız kulüpsüz kaldı.
Stéphane Sessègnon
Kariyeri boyunca 7-8 milyon Euro gibi yüksek bonservis bedellerine transfer olan Stéphane Sessègnon

 West Bromwich ile sözleşme imzalayamayınca kulüpsüz kaldı. Sessègnon şu an 32 yalında ve forvet mevkiinde oynuyor.
Stéphane Sessègnon Kariyeri boyunca 7-8 milyon Euro gibi yüksek bonservis bedellerine transfer olan Stéphane Sessègnon West Bromwich ile sözleşme imzalayamayınca kulüpsüz kaldı. Sessègnon şu an 32 yalında ve forvet mevkiinde oynuyor.
Emmanuel Adebayor
Transfer sezonunda kulüpsüz kalan en ünlü isimlerden biri de Adebayor. Ünlü forvet 2009 yılında Arsenal'den Manchester City'e 29 milyon Euro'ya transfer olmuştu. Daha önce de Arsenal futbolcuyu almak için Monaco'ya 2006 yılında 10 milyon Euro ödemişti.

 Adebayor Manchester City, Arsenal, Real Madrid, Tottenham gibi birçok üst düzel kulübün formasını giydi. 32 yaşında olan forvet oyuncusunun adı transfer döneminde Galatasaray ve Çaykur Rizespor takımları ile anılmıştı.
Emmanuel Adebayor Transfer sezonunda kulüpsüz kalan en ünlü isimlerden biri de Adebayor. Ünlü forvet 2009 yılında Arsenal'den Manchester City'e 29 milyon Euro'ya transfer olmuştu. Daha önce de Arsenal futbolcuyu almak için Monaco'ya 2006 yılında 10 milyon Euro ödemişti. Adebayor Manchester City, Arsenal, Real Madrid, Tottenham gibi birçok üst düzel kulübün formasını giydi. 32 yaşında olan forvet oyuncusunun adı transfer döneminde Galatasaray ve Çaykur Rizespor takımları ile anılmıştı.
Juan Vargas
İtalya liginde başarılı bir grafik çizen Perulu defans oyuncusu Vargas yeni sezonda kendine bir kulüp bulamadı. Başarılı sol bek geçen sezon formasını giydiği Real Betis ile 22 maça çıktı.
Juan Vargas İtalya liginde başarılı bir grafik çizen Perulu defans oyuncusu Vargas yeni sezonda kendine bir kulüp bulamadı. Başarılı sol bek geçen sezon formasını giydiği Real Betis ile 22 maça çıktı.
Marouane Chamakh
Fas asıllı Fransız futbolcu forvet oyuncusu Chamakh transfer döneminde yeni bir imza atamadı. Geçen sezon Crystal Palace forması ile kötü bir performans sergileyen futbolcu, 12 maçta hiç gol atamadı.
Marouane Chamakh Fas asıllı Fransız futbolcu forvet oyuncusu Chamakh transfer döneminde yeni bir imza atamadı. Geçen sezon Crystal Palace forması ile kötü bir performans sergileyen futbolcu, 12 maçta hiç gol atamadı.
Victor Anichebe
Victor Anichebe 28 yaşında kulüpsüz kaldı. Nijeryalı futbolcu 2013 yılında sergilediği performans ile Everton'dan West Bromwich'e 5,9 milyon Euro'ya transfer olmuştu. Geçen sezon West Bromwich forması ile 14 maçta hiç gol atamayınca yeni bir sözleşme imzalayamadı.
Victor Anichebe Victor Anichebe 28 yaşında kulüpsüz kaldı. Nijeryalı futbolcu 2013 yılında sergilediği performans ile Everton'dan West Bromwich'e 5,9 milyon Euro'ya transfer olmuştu. Geçen sezon West Bromwich forması ile 14 maçta hiç gol atamayınca yeni bir sözleşme imzalayamadı.
Kévin Constant
Trabzonspor'un 2,5 milyon Euro'ya Milan'dan transfer ettiği Kévin Constant yine kulüpsüz kaldı. Sol bekte oynayan oyuncu Milan'a 8 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.
Kévin Constant Trabzonspor'un 2,5 milyon Euro'ya Milan'dan transfer ettiği Kévin Constant yine kulüpsüz kaldı. Sol bekte oynayan oyuncu Milan'a 8 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.
Kieran Richardson
Futbol kariyeri boyunca İngiltere'de forma giyen Kieran Richardson, son kulübü Aston Villa ile yeni sözleşme imzalamadı ve boşta kalan oyuncular kervanına katıldı. Richardson'u 2007 yılında Sunderland 8,20 milyon Euro gibi yüksek bir bonservisle almıştı.
Kieran Richardson Futbol kariyeri boyunca İngiltere'de forma giyen Kieran Richardson, son kulübü Aston Villa ile yeni sözleşme imzalamadı ve boşta kalan oyuncular kervanına katıldı. Richardson'u 2007 yılında Sunderland 8,20 milyon Euro gibi yüksek bir bonservisle almıştı.
Mohamed Sissoko
Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde forma giydikten sonra geçen sezon Çin'e transfer olan Sissoko bu sezon boşta kaldı. İsmi 2013 yılında Trabzonspor'la anılmıştı.
Mohamed Sissoko Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde forma giydikten sonra geçen sezon Çin'e transfer olan Sissoko bu sezon boşta kaldı. İsmi 2013 yılında Trabzonspor'la anılmıştı.
Sulley Muntari
2008 yılında yıldızı parlayan Muntari 15 milyon Euro bonservis ile İnter'e transfer olmuştu. Daha sonra Milan formasında giyen ünlü oyuncu geçen sezon Suudi Arabistan'a transfer olmuştu. Bu sezon ise sözleşme yenilemedi ve boşta kaldı.
Sulley Muntari 2008 yılında yıldızı parlayan Muntari 15 milyon Euro bonservis ile İnter'e transfer olmuştu. Daha sonra Milan formasında giyen ünlü oyuncu geçen sezon Suudi Arabistan'a transfer olmuştu. Bu sezon ise sözleşme yenilemedi ve boşta kaldı.
Raul Meireles
Türk futbolseverlerin yakından bildiği isim Raul Meireles bu sezon kendine kulüp bulamadı. Fenerbahçe ünlü oyuncuyu 2012 yılında 10 milyon Euro'ya Chelsea'den transfer etmişti. Meireles'in adı son günlerde sıklıkla Alanyaspor ile anılmıştı.
Raul Meireles Türk futbolseverlerin yakından bildiği isim Raul Meireles bu sezon kendine kulüp bulamadı. Fenerbahçe ünlü oyuncuyu 2012 yılında 10 milyon Euro'ya Chelsea'den transfer etmişti. Meireles'in adı son günlerde sıklıkla Alanyaspor ile anılmıştı.
Nicklas Bendtner
Danimarka'nın en ünlü futbolcularından biri olan Bendtner bu transfer sezonu takımsız kaldı. Kariyerinde Arsenal, Juventus, Wolfsburg gibi takımlarda forma giyen forvet oyuncusunun adı bir dönem Beşiktaş ile anılmıştı.
Nicklas Bendtner Danimarka'nın en ünlü futbolcularından biri olan Bendtner bu transfer sezonu takımsız kaldı. Kariyerinde Arsenal, Juventus, Wolfsburg gibi takımlarda forma giyen forvet oyuncusunun adı bir dönem Beşiktaş ile anılmıştı.
José Bosingwa
Trabzonspor forması giyen Bosingwa transfer sezonunda kendine bir takım bulamayınca açıkta kalanlardan biri oldu. Bosingwa kariyerinin en parlak dönemini Porto'dan Chelsea'ye transfer olduğu 2008 yılında yaşamıştı. Chelsea bu transfer için 20,5 milyon Euro bedel ödemişti.
José Bosingwa Trabzonspor forması giyen Bosingwa transfer sezonunda kendine bir takım bulamayınca açıkta kalanlardan biri oldu. Bosingwa kariyerinin en parlak dönemini Porto'dan Chelsea'ye transfer olduğu 2008 yılında yaşamıştı. Chelsea bu transfer için 20,5 milyon Euro bedel ödemişti.
Mehmet Topuz
2009 yılında olaylı bir transfer serüveni ile Fenerbahçe'ye imza atan Mehmet Topuz, bu sezon için kendine yeni bir kulüp bulamadı. Kayserispor'da oynadığı zamanlarda Süper Lig'deki büyük kulüplerin dikkatini çeken Topuz'un önce Beşiktaş'a gittiği yazılmış, ardından o döneme göre yüksek bir ücret olan 9 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmişti.
Mehmet Topuz 2009 yılında olaylı bir transfer serüveni ile Fenerbahçe'ye imza atan Mehmet Topuz, bu sezon için kendine yeni bir kulüp bulamadı. Kayserispor'da oynadığı zamanlarda Süper Lig'deki büyük kulüplerin dikkatini çeken Topuz'un önce Beşiktaş'a gittiği yazılmış, ardından o döneme göre yüksek bir ücret olan 9 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmişti.
Serkan Kurtuluş
Futbol yaşantısına Bursaspor'un alt yapısında başlayan ve gelecek için büyük beklentilerin olduğu Serkan Kurtuluş beklenen çıkışı bir türlü sağlayamadı ve bu sezon öncesi takımsız kaldı. Bursaspor'dan Galatasaray'a imza attıktan sonra bir türlü kendini gösteremeyen 26 yaşındaki sağ bek oyuncusu, geçen sezon Göztepe forması giymişti.
Serkan Kurtuluş Futbol yaşantısına Bursaspor'un alt yapısında başlayan ve gelecek için büyük beklentilerin olduğu Serkan Kurtuluş beklenen çıkışı bir türlü sağlayamadı ve bu sezon öncesi takımsız kaldı. Bursaspor'dan Galatasaray'a imza attıktan sonra bir türlü kendini gösteremeyen 26 yaşındaki sağ bek oyuncusu, geçen sezon Göztepe forması giymişti.
Samed Yeşil
Avrupa'daki Türk futbolcuları yakından takip edenlerin kendisinden çok ümitli olduğu Samed Yeşil de kulüpsüz kalanlardan. Leverkusen altyapısında futbola başlayan, daha sonra genç yaşında Liverpool'a transfer olan Yeşil, bir türlü beklenen çıkışı sağlayamadı. Adı Türkiye'de Galatasaray ve Trabzonspor'la sıklıkla anılan oyuncu 22 yaşında kulüpsüz kaldı.
Samed Yeşil Avrupa'daki Türk futbolcuları yakından takip edenlerin kendisinden çok ümitli olduğu Samed Yeşil de kulüpsüz kalanlardan. Leverkusen altyapısında futbola başlayan, daha sonra genç yaşında Liverpool'a transfer olan Yeşil, bir türlü beklenen çıkışı sağlayamadı. Adı Türkiye'de Galatasaray ve Trabzonspor'la sıklıkla anılan oyuncu 22 yaşında kulüpsüz kaldı.