Türkiye, Paralimpik Oyunları’nı 9 madalya ile noktaladı

2016 Paralimpik Oyunları, pazar gecesi yapılan törenle sona erdi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin ev sahipliği yaptığı 2016 Paralimpik Oyunları sona erdi. Pazar gecesi yapılan kapanış töreni ile noktalanan organizasyonda Türkiye toplam 9 madalya kazandı.
Binlerce engelli sporcu yarıştı
Paralimpik Oyunları'nda 4 bin 148 sporcu madalya için mücadele etti.
Binlerce engelli sporcu yarıştı Paralimpik Oyunları'nda 4 bin 148 sporcu madalya için mücadele etti.
Çin zirveyi kimselere bırakmadı
Paralimpik Oyunları'nda toplamda 239 madalya toplayan Çin şampiyon oldu.
Çin zirveyi kimselere bırakmadı Paralimpik Oyunları'nda toplamda 239 madalya toplayan Çin şampiyon oldu.
Türkiye 34. oldu
Türkiye; 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya aldı. Toplamda 9 madalya toplayan ay-yıldızlı sporcularımız oyunları 34. sırada tamamladı.
Türkiye 34. oldu Türkiye; 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya aldı. Toplamda 9 madalya toplayan ay-yıldızlı sporcularımız oyunları 34. sırada tamamladı.
3 altın madalya kazandık
Türkiye Kadın Golbol Takımı'nın yanı sıra tek erkekler masa tenisi Class 4 kategorisinde mücadele eden Abdullah Öztürk ve kadınlar 41 kilo halterde Nazmiye Muratlı altın madalya kazandı.
3 altın madalya kazandık Türkiye Kadın Golbol Takımı'nın yanı sıra tek erkekler masa tenisi Class 4 kategorisinde mücadele eden Abdullah Öztürk ve kadınlar 41 kilo halterde Nazmiye Muratlı altın madalya kazandı.
Gümüş madalya Korkut’tan
Kadınlar masa tenisi Class 7 kategorisinde mücadele eden Kübra Korkut ise gümüş madalyanın sahibi oldu.
Gümüş madalya Korkut’tan Kadınlar masa tenisi Class 7 kategorisinde mücadele eden Kübra Korkut ise gümüş madalyanın sahibi oldu.
5 bronz madalya
Erkekler masa tenisi takımı (Class 4-5), judoda kadınlar 48 kiloda Ecem Taşın ile 70 kiloda Mesme Taşbağ, atıcılıkta kadınlar 10 metre havalı tabanca (SH1) kategorisinde Ayşegül Pehlivanlar ve atletizm branşında erkekler 1500 metrede (T11) Semih Deniz ile bronz madalya kazandı. (AA)
5 bronz madalya Erkekler masa tenisi takımı (Class 4-5), judoda kadınlar 48 kiloda Ecem Taşın ile 70 kiloda Mesme Taşbağ, atıcılıkta kadınlar 10 metre havalı tabanca (SH1) kategorisinde Ayşegül Pehlivanlar ve atletizm branşında erkekler 1500 metrede (T11) Semih Deniz ile bronz madalya kazandı. (AA)
Sıra Tokyo’da 
2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak.
Sıra Tokyo’da 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak.