UEFA ülke sıralamasında Türkiye'ye müjde

UEFA
UEFA

UEFA Avrupa Ligi'ndeki 3 temsilcimizden Beşiktaş kazanırken Osmanlıspor berabere kaldı, Fenerbahçe ise mağlup oldu. Maçlarınardından Türkiye'nin ülkeler sıralamasındaki puanı da değişti. İşte Türkiye'nin yeni puanı ve sıralaması.

Ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor, Avrupa Ligi son 32 turundaki ilk maçlarını yaptı.

Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva'yı deplasmanda 3-1 yenerken, Osmanlıspor deplasmanda Olympiakos ile golsüz berabere kaldı ve Fenerbahçe ise deplasmanda Krasnodar'a 1-0 mağlup oldu.

Ajansspor'un haberine göre bu sonuçların ardından puanını 37.400'e çıkaran Türkiye, ülke puanı sıralamasındaki 10. yerini korurken, 39.400 puanla 9. sırada yer alan Belçika'yı takibini sürdürdü.

Türkiye gibi Avrupa Ligi'nde 3 takımı bulunan 9. sıradaki Belçika ise ilk maçlar sonunda başarılı bir performans sergiledi. Anderlecht sahasında Zenit'i 2-0 yenerken, Gent de Tottenham'ı tek golle mağlup etmeyi başardı. Genk ise deplasmanda Astra ile 2-2 berabere kaldı.

Alınan sonuçların ardından Türkiye ile Belçika arasındaki 1.6 puanlık fark 2.0'ye çıktı. Türkiye'nin rakibini geçebilmesi için, yoluna 3 takımla devam etmesi ve Belçika ekiplerinin elenmesini beklemesi gerekiyor.

Öte yandan Türkiye'nin ülkeler sıralamasında sezonu en kötü 10. sırada bitirmesi ise hemen hemen garantilendi. Türkiye'yi 3.825 puan geriden takip eden tek takımlı ve 32.975 puanlı Çek Cumhuriyeti'nin, Sparta Prag'ın deplasmanda Rostov'a 4-0 yenilmesi sonucu Avrupa'da takımsız kalma ihtimali oldukça arttı.

11. sıradaki Çek Cumhuriyeti ile aradaki farkı 4.425 puana çıkaran Türkiye'nin, bir mucize olmadığı takdirde rakibine yakalanması mümkün gözükmüyor. Avrupa'da yoluna devam eden takımı bulunmayan 32.075 puanlı 12. sıradaki İsviçre'nin de Türkiye'yi yakalama şansı bulunmuyor.