Van Persie'ye sürpriz talip: Başkan resmen açıkladı

Kamptan ayrılan Robin van Persie için sürpriz bir transfer açıklaması geldi.

Dedesinin rahatsızlığı sebebiyle Fenerbahçe'nin Belek'te sürdürdüğü kamptan ayrılan Robin van Persie'ye sürpriz bir talip çıktı.

Hollanda Eredivisie'de mücadele eden Excelsior takımının başkanı Albert de Jong, deneyimli golcünün ülkesine geri dönmesi durumunda Excelsior'da oynayabileceğini söyledi. Jong, “Robin, Hollanda'ya geri dönmenin planlarını yapıyor. Feyenoord ve biz, kendisini transfer etmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.


Van Persie gibi bir ismi transfer edebilmek için ligde kalmaları gerektiğinin önemine de vurgu yapan Jong, “Bu transferde bize de biraz iş düşüyor. Eğer bizde oynamasını istiyorsak ligde kalmadı, önümüzdeki sezon da Eredivisie'de mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Excelsior, 18 takımın bulunduğu Hollanda Eredivisie'de 16 puanla düşme hattından bir basamak uzakta, 15. sırada yer alıyor.


Van Persie yeşil ışık yakmıştı

Hollandalı yıldız golcünün kendisi de geçtiğimiz günlerde Excelsior'a transfer olabileceğinin sinyallerini vermişti. Van Persie, “Eğer bir gün geri dönersem Feyenoord ya da Excelsior'da oynamak isterim” demişti.

Kariyerine 1997 yılında Excelsior altyapısında başlayan Robin van Persie, 1999 yılında Feyenoord altyapısına transfer olmuş ve yalnızca 2 sene sonra A takıma yükselmeyi başarmıştı.


Kaynak: Voetbal