1400 yıl önce vahşice öldürülen adam: Bilim insanları şoke oldu

1400 yıl önce vahşice öldürülen adam!
1400 yıl önce vahşice öldürülen adam!

Bilim insanları, İskoçya'da 1400 yıl önce korkunç bir şekilde öldürülen ve tuhaf bir şekilde gömülen Pikt halkından bir adamın yüzünü yeniden canlandırdı.

İskoçya'nın kuzeydoğusunda bulunan bir mağarada kazı yapan arkeologlar mağaranın girintili bir bölgesinde gömülmüş bir adam iskeletini bulunca çok şaşırdılar. Çünkü adam olağan dışı bir şekilde; bacakları çapraz olarak ve taşlar tarafından dik duracak şekilde gömülmüştü.

Bunun üzerine kemikler incelenmesi için dünyaca ünlü adli antropolog Profesör Dame Sue Black'e gönderildi. Black'in ekibi kemiklerdeki korkunç yaralanmaları ayrıntılı olarak tanımladıktan sonra adamın yüzünün nasıl göründüğünü de dijital ortamda yeniden canlandırdı. Dijital ortamda yeniden canlandırılan adamın yüzü;



EN AZ 5 DARBE ALMIŞ
Adamın nasıl öldüğüne dair yapılan incelemelerde, yüzünü ve kafatasını parçalayan en az 5 farklı darbe tespit edildi. Profesör Dame Sue Black yaptığı açıklamada, "Bu, günümüze kadar oldukça iyi derecede korunmuş bir iskelet. Kemiklerine yaptığımız incelemeler sonucu, onun kısa yaşamından çok, vahşice öldürülmesine dair bilgiler elde ettik. Yüz canlandırmasından da görebileceğiniz gibi, bu etkileyici bir genç adam fakat hayatı oldukça kötü sonlanmış. Başında en az beş ağır yaralanma var. İlk darbe, dişlerini sağ taraftan kıran dairesel kesitli bir aletle yapılmış. İkinci darbe, muhtemelen aynı aletle bir savaş sopası gibi kullanılarak çenesini soldan kırmış. Üçüncüsü ise başının arkasında çatlamayla sonuçlanmış. Belki de taş gibi sert bir cisim üzerine muazzam bir kuvvetle düşmüş olabilir. Dördüncü darbe, o yerde yatarken olasılıkla hayatını sonlandırmak amaçlı vurulmuş bir darbe. Beşinci darbe, diğer silahlarla bir ilişkisi olmayan, kafatasının tepesinde daha büyük bir delik açan bir silahla yapılmış" ifadelerini kullandı.










Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >