Amatör vs Profesyonel: Aynı kare iki farklı şekilde çekilince büyük fark ortaya çıktı

Profesyonel ve Amatör çekim
Profesyonel ve Amatör çekim

Fotoğraf karelerine bakınca nasıl bir elden çekilmiş olduğunu anlamak çok da zor olmuyor. Çünkü amatörler sadece anı paylaşmak için fotoğraf çekerken profesyoneller anı yaşatmak için deklanşöre basıyor.

Profesyonel fotoğrafçı Phillip Haumesser, amatör ve profesyonel arasındaki farkın mekan farkından kaynaklanmadığını göstermek için böyle bir çalışmaya imza attı.

Burada Haumesser’in anlatmak istediği şey ise tecrübenin fotoğraf çekiminde ne kadar önemli olduğunu vurgulamak. Fotoğraf çektikçe bakış açısının da değiştiğini fark eden fotoğrafçı bunu bir kompozisyon haline getirerek takipçileriyle paylaştı. Fotoğrafçının Facebook sayfasına ulaşmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Başarılı fotoğraflar için çok pahalı makinelere gerek olmadığını vurgulayan Haumesser, fotoğraf çekmeden önce o manzaranın tadını çıkardığını söylüyor. Bu konuda Türkiye’nin fotoğrafçılık alanında zirve sayılan ismi Ara Güler’in de çok güzel bir sözü vardır: ‘’En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi en iyi daktilo da en iyi kitabı yazardı.’’

İşte Haumesser’in amatör ve profesyonel çekim farkları kompozisyonundan kareler…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >