Amerika'nın bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran yeni dövüşçü robotu: Eagle Prime

Eagle Prime
Eagle Prime

Ülkelerin en iyi robotu yapma yarışı devam ederken Amerika’ya ait dövüşçü robotun test görüntüleri internette paylaşılmaya başlandı.

Robotların varlığını her geçen gün biraz daha fazla hissediyor ve sayılarının artmasını da artık yadırgamıyoruz.

Bir kesim tarafından desteklenen robot çalışmaları diğer kesim tarafından çok yanlış bir yere gidiyor diye eleştiriliyor. Ancak şunu söylemekte fayda var: Bu robot çalışmalarını kabul etsek iyi olur. Çünkü karşı konulması zor bir gereklilikle karşı karşıyayız. Robotlara sadece zararları açısından bakıp yorum yapan kişiler için dünya devi şirketlerinin çalışmalarını durduracağını beklemiyoruz dimi?

İşte bu çalışmalar o kadar hızlı ilerliyor ki sadece fabrika gibi üretim yapmaktan ziyade işin eğlence kısmı da yakın bir zamanda başlıyor.

Amerikan dövüşçü robotu Eagle Prime Japonya robotuna karşı her gün geliştirme çalışmalarına tabi tutuluyor.
Amerikan dövüşçü robotu Eagle Prime Japonya robotuna karşı her gün geliştirme çalışmalarına tabi tutuluyor.

Aksiyonun bol olacağını düşünürsek ilginin de oldukça fazla olacağını tahmin etmek zor değil. Öyle ki başrolünü Hugh Jackman’ın oynadığı büyük robotların dövüşünü tema olarak belirlendiği 2011 yapımlı bilim kurgu film Real Steel (Çelik Yumruklar) büyük bir ilgi görmüş, YouTube’taki videoları bile 100 milyonlar izlenmişti.

Mega robot dövüşleri için geliştirilen robotlardan Amerika’ya ait olan Eagle Prime’ın test görüntüleri paylaşıldı. 12 ton ağırlığındaki dev robot 4.8 metrelik uzunluğa ve 430 beygirlik bir güce sahip.

Sizce bu robotların sayısı artırılarak küresel bir etkinliğe dönüştürülmeli midir? Siz bu etkinlikte oldukça eğlenceli dakikalar yaşanacağını düşünüyor musunuz?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >