Andy Rubin'in "neredeyse" çerçevesiz akıllı telefonunun satış tarihi ortaya çıktı

Essential Phone
Essential Phone

Android işletim sisteminin kurucularından olan Andy Rubin'in kendi şirketi altında duyurduğu Essential Phone, şirketin verdiği son bilgilere göre birkaç hafta içinde satışa çıkıyor.

Android ekosisteminin fikir babası olarak bilinen ve mobil işletim sisteminin ortaya çıkmasında büyük rol üstlenen Andy Rubin, geçtiğimiz dönemlerde Essential isimli şirket kurmuş; hatta bu marka altındaki ilk akıllı telefonunu duyurmuştu.

Essential Phone'da dikkat çeken birçok farklı ayrıntı var; bunların başında elbette teknik özellikler geliyor. Qualcomm'un şu andaki en başarılı yonga setlerinden biri olan Snapdragon 835'in kullanıldığı telefonda 4 GB RAM, 13 MP arka / 8 MP ön kamera ve 3040 mAh kapasitede batarya bulunuyor.

Telefonun ön ve arka kısmında herhangi bir şirket logosu yer almıyor. Arkadaki çift kameraya ek olarak bir de aksesuar desteğiyle 360 derece görüntü kaydı yapılabiliyor.
Telefonun ön ve arka kısmında herhangi bir şirket logosu yer almıyor. Arkadaki çift kameraya ek olarak bir de aksesuar desteğiyle 360 derece görüntü kaydı yapılabiliyor.

Telefonun belki en önemli detaylarından biri ise 2560 x 1312 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen 5.71 inç'lik ekran.19:10 gibi alışılmışın dışında bir format sunan bu ekranın gövdeye oranı ise yaklaşık olarak 84.9. Dolayısıyla bu hususta da hayli başarılı olduğunu söyleyebilmek mümkün. Essential Phone, işte tüm bu teknik detaylar ve tasarım ayrıntılarıyla sahneye çıkarıldığında Android ekosisteminde iPhone'a rakip olabilecek yeni bir telefon ortaya çıkarılmıştı. Yani en azından konuşulan ve hedeflenen buydu.

Telefonda dört farklı renk seçeneği yer aldığını da belirtmek gerekiyor.
Telefonda dört farklı renk seçeneği yer aldığını da belirtmek gerekiyor.

Tanıtımın ardından Haziran sonunda kullanıcılara ulaştırılacağı belirtilen ve söz verilen Essential Phone, Temmuz'un son düzlüğüne yaklaşmamıza rağmen henüz raflara çıkabilmiş değil. Verdiği sözü tutamayan şirket, satış zamanıyla alakalı yeni bir açıklama yaptı. Telefonu ön siparişle satın alan kişilere gönderilen e-postada, Essential Phone üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ve operatör sertifikalandırması işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Elbette bu müşterileri ilgilendiren bir durum değil. Bu bilgiyle birlikte yeni akıllı telefonun birkaç hafta içinde piyasaya çıkacağıyla alakalı bilgi de verildi. Ancak, söylentilere göre ürünün raflara çıkması Eylül hatta Ekim ayına sarkabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >