Apple, iCloud.net'i satın aldı ve siteyi erişime kapattı

icloud
icloud

Apple, kendi bulut servisiyle aynı ismi taşıyan sosyal ağı satın alarak sitenin erişimini kapattı.

Özellikle yeni projeleri için ciddi yatırımlar yapan Apple, birçok telif hakkı satın alarak uzun vadede yatırımlarını artırıyor. Elbette bu yatırımların bir ayağını da bulut depolama çözümleri oluşturuyor. Cupertinolu şirketin, bulut depolama servisi iCloud için ".net" alan adını satın aldığı belirtiliyor.
Servislerin ".com" uzantılı alan adlarına ek olarak diğer birçok uzantıyı da alarak dev bir ekosistem oluşturan şirket, iCloud için de aynı durumu gerçekleştirecek gibi görünüyor. iCloud.net adresinde mevcut olan web sayfasının bu satın alma sonrasında kapatıldığı da belirtilenler arasında.

Üstelik 1 Mart itibariyle web sayfası tamamen silinecek. Bu aşamadan sonra Apple'ın iCloud.net adresini iCloud.com'a yönlendirmesi ve buradan da iCloud'a erişim imkanı sağlaması bekleniyor. Buna ek olarak Apple'ın da fotoğraf ve video paylaşımına yönelik bir sosyal mecra oluşturabileceği de konuşuluyor.

iCloud.net'i satın almak için Apple'ın toplamda 1.5 milyon dolar ödeme yaptığı üzerinde duruluyor. Elbette şu an için Apple cephesinden konuyla alakalı herhangi bir doğrulama ya da açıklama yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >