Apple ödeme seçeneklerine PayPal'ı da ekledi

PayPal
PayPal

Apple, müşterilerine iTunes, iBooks, Apple Music, App Store gibi tüm dijital mağazalarında PayPal ödemelerinde izin vermeye karar verdi.

Çevrimiçi alışveriş analisti Brendan Miller’in verdiği bilgilere göre; 18 Temmuz 2017’de ABD, İngiltere, Kanada, Meksika, Avustralya ve Avrupa’daki bölgelerde bir araya gelen temsilciler arasında ortaklığın temelleri atıldı. San Jose merkezli güvenli ödeme sistemine Apple da dahil olarak kafalardaki soru işaretini bir nebze de olsa azalttı. Bankamatik ve kredi kartlarının ardından en çok kullanılan ödeme biçimi olan PayPal, Apple ile yaptığı anlaşma sonrasında hem kendi şirketleri hem de Apple için daha fazla işlemin gerçekleşeceğini düşünüyor.

Son üç ayda, ABD’li yetişkinlerin %40’tan fazlası bir ürünü ya da hizmeti ödemek için PayPal’i kullandı. Perakende satıcılarının verdiği bilgilerde geçen bu veri de ortaklığın hızlanması için basamak oluşturdu denilebilir. Anlaşma sonrasında PayPal ve Siri entegre edilecek ve PayPal’ın One Touch özellikleri Apple’a gelmiş olacak. PayPal sayesinde daha az uğraş ile satın alma işlemlerinin gerçekleşeceğini belirten yetkililer anlaşmayı her iki taraf için de “kazan-kazan” olarak niteledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >