Apple'dan büyük hamle: Kredi kartı zorunluluğu ortadan kalktı

Apple mobil ödeme
Apple mobil ödeme

Dünyanın en zengin şirketlerinden biri olan Apple, mobil ödeme sistemini Türkiye'de aktif hale getirdi. Bu sayede artık kullanıcılar banka ya da kredi kartına ihtiyaç duymadan mağazalar üzerinden içerik satın alabiliyor.

Apple, ABD başta olmak üzere birçok farklı ülkede uzunca bir süredir iTunes Store, App Store ve iBooks Store'da ek mobil ödeme sistemi sunuyor. Böylece banka veya kredi kartına ihtiyaç duymadan ödeme gerçekleştirilip; içerik satın almak mümkün oluyor. Bu sistem olarak ülkemizde de aktif edildi. Bundan böyle isteyen kişiler Apple'ın içerik mağazalarından banka ya da kredi kartı olmadan alışveriş yapabilecek. Peki ama ödeme nasıl gerçekleştiriliyor? İşte asıl merak edilen husus bu.

Apple'ın mobil ödeme sisteminde satın alınan içeriklerin bedeli doğrudan telefon faturasına ekleniyor. Yani içerik mağazalarından alınan uygulama, e-kitap ya da müziklerin tutarı ay sonunda telefon faturasına dahil ediliyor. Böylece Apple'dan içerik satın almak için ek bir kart kullanma zorunluluğu da ortadan kalkıyor.

Mobil ödeme sistemi nasıl aktif edilir? 

                                    
                                    
                                    Şu ana kadar mevcut banka / kredi kartlarını kullanan kişilerin küçük birkaç ayar yapması gerekiyor. Bu işlem Ayarlar > iTunes ve App Store > Apple Kimliği > Apple Kimliğini Göster > Ödeme Bilgileri üzerinden yönetilebiliyor. Elbette yeni ödeme sistemi Apple'ın Aile Paylaşımı özelliğini de destekliyor. Böylece, Apple mobil ödeme sistemleriyle satın alınan içerikler tüm aile bireyleri tarafından kullanılabiliyor. İçerik bedellerini doğrudan telefon faturasına dahil etmek için "Hesap" kısmından "Mobil Ödeme" bölümünü seçmek yeterli. Akabinde ay içinde satın alınan içerikler doğrudan ay sonunda telefon faturasına yansıtılıyor.
Mobil ödeme sistemi nasıl aktif edilir? Şu ana kadar mevcut banka / kredi kartlarını kullanan kişilerin küçük birkaç ayar yapması gerekiyor. Bu işlem Ayarlar > iTunes ve App Store > Apple Kimliği > Apple Kimliğini Göster > Ödeme Bilgileri üzerinden yönetilebiliyor. Elbette yeni ödeme sistemi Apple'ın Aile Paylaşımı özelliğini de destekliyor. Böylece, Apple mobil ödeme sistemleriyle satın alınan içerikler tüm aile bireyleri tarafından kullanılabiliyor. İçerik bedellerini doğrudan telefon faturasına dahil etmek için "Hesap" kısmından "Mobil Ödeme" bölümünü seçmek yeterli. Akabinde ay içinde satın alınan içerikler doğrudan ay sonunda telefon faturasına yansıtılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >