Apple'ın otomobil planları ortaya çıktı: Kusursuz bir araç geliyor

​Apple'ın otomobil planları ortaya çıktı: Kusursuz bir araç geliyor
​Apple'ın otomobil planları ortaya çıktı: Kusursuz bir araç geliyor

Apple’ın üzerinde çalıştığı otonom araca ait test planları ortaya çıktı. Bakalım Apple nasıl bir araç üzerinde çalışıyor. Çoğumuzun da bildiği üzere günümüzde Google, Uber ve Tesla gibi başlıca büyük Teknoloji şirketleri, kendi kusursuz otonom (sürücüsüz) aracını yapma uğraşı içindeler.

Dün ortaya çıkan bazı test planları, (her ne kadar daha önce dedikodu olarak var olsa bile) Apple'ın da bir otonom araç üzerinde çalıştığını doğruladı.

Bu zamana kadar sır gibi saklanan bu otonom araç planları, "Business Insider" tarafından ele geçirilen birkaç belge ışığında halka açık olarak sunuldu. "Apple Otomatik Sürüş Sistemi" adı verilen bu yeni otonom araç teknoloji, %100 insansız sürüş yerine güvenli bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

Yani Apple kendi kendine gidebilen sürücüsüz bir otomobil yerine sürücüye mümkün olduğunca çok (buna belirli kurallar çerçevesinde müdahalesiz sürüş de dahil) yardımcı olan bir teknoloji üretmeyi amaçlamış. Dolayısıyla Apple, hazır prototip otonom araçlarını (Lexus RX450h SUV) test etmesi adına 6 profesyonel sürücü için Kaliforniya eyaletinden izin istemiş.
Eğer eyalet tarafından bu teste onay verilirse (ki şimdiye kadar vermiş bile olabilir), Apple'ın otonom araçları bu 6 deneyimli sürücü tarafından (sürücülerin çoğu daha önce Bosch ve Tesla gibi şirketlerde çalışmış, makine öğreniminde uzman kişiler), Kaliforniya yollarında bahsi geçen 7 aşamalı teste tabi tutulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >