Arabanızdaki "gizli üçüncü anahtar" hırsızlığa sebep oluyor

otomobil hırsızlığı
otomobil hırsızlığı

Otomobil sahipleri farkında bile değil ama üretim aşamasında torpidoya yerleştirilen üçüncü anahtar hırsızların hedefi oluyor.

Bazı lüks otomobil üreticileri, insanların araçta kitli kalma ihtimaline karşı torpidoda üçüncü bir anahtara yer veriyor. Ancak bu durum elbette hırsızların dikkatini fazlasıyla çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda bu sebeple çalınan ve kayıtlara geçen birçok farklı hırsızlık vakası mevcut. Benzer bir durum son olarak İstanbul'da da yaşandı.

Ümraniye ve Pendik'te çalınan iki lüks otomobilin ardından polis kamera görüntülerini izleyerek hırsızların peşine düştü. Elde edilen görüntülerde park halindeki otomobile yaklaşan hırsızlar camı kırarak torpidodaki gizli bölme üzerinden üçüncü yedek anahtarı buluyor ve arabayı çalıştırıp uzaklaşıyor.
Gerçekleştirilen araştırma kapsamında çalınan aracın Ümraniye'de seyir halinde olduğu öğrenildi ve düzenlenen operasyonla birlikte otomobil hırsızları yakalandı. Hatta çalınan bu araçta birçok farklı sahte plaka da bulundu. Polis şu anda üçüncü kişiyi de arama aşamasında.

Artan bu hırsızlık olaylarıyla alakalı lüks otomobil üreticileri kullanıcıları uyarıyor. Ama bu da yeterli değil elbette. Önümüzdeki süreçte üreticilerin de bu konuda farklı önlemler alması gerektiği aşikar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >