ATM’ye dokunmadan milyon dolarlıksoygun yaptılar

ATM hack
ATM hack

Hırsızlar 1 milyona yakın bir ATM soygunu gerçekleştirdi.

ATM’lerin güvenliği konusunda tartışmaların devam ettiği şu günlerde bir hacker grubu ATM'lerde bulunan 800 bin doları çaldı.

ATM’lere güvenmeyenlerin haklı çıktığını düşündüğü olay Rusya’da yaşandı. Rusya’da bulunan toplam 8 ATM’den 1 milyon dolara yakın para çalan hackerlar, bunu bilgisayar başından gerçekleştirdi.

Nasıl yaptılar?
Hırsız hackerlardan biri de ATM çalışanıydı. ATM içerisinde bulunan programın RAM üzerinden çalışıyor olması nedeniyle haddiskte iz bırakmayan bir saldırı gerçekleştirildi. ATM çalışanlarından biri de bu hırsız hackerların adamıydı. ATM çalışanı hacker, kablolara zararlı bir yazılım yükledi. RAM üzerinde çalışan casus yazılıma verdikleri komutla ATM’nin tüm parayı vermesine olanak sağlandı. Kamera kayılarını inceleyen polislerin yaptığı açıklamaya göre hırsızların ATM’ye herhangi bir müdahalesi görülmüyor.Tek müdahale ATM'den gelen paraları çekmek.
Nasıl yaptılar? Hırsız hackerlardan biri de ATM çalışanıydı. ATM içerisinde bulunan programın RAM üzerinden çalışıyor olması nedeniyle haddiskte iz bırakmayan bir saldırı gerçekleştirildi. ATM çalışanlarından biri de bu hırsız hackerların adamıydı. ATM çalışanı hacker, kablolara zararlı bir yazılım yükledi. RAM üzerinde çalışan casus yazılıma verdikleri komutla ATM’nin tüm parayı vermesine olanak sağlandı. Kamera kayılarını inceleyen polislerin yaptığı açıklamaya göre hırsızların ATM’ye herhangi bir müdahalesi görülmüyor.Tek müdahale ATM'den gelen paraları çekmek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >