Audi ve Volvo kolları sıvadı: Yeni nesil otomobillerin tümü Android Auto ile gelecek

Android Auto
Android Auto

Alman ve İsveçli dev üreticiler, yeni nesil otomobillerin tamamında Google safında yer almakta kararlı. Zira bugün başlayan Google I/O Geliştiriciler Konferansı'nın ana gündem maddelerinden biri de Android Auto.

Audi ve Volvo, geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları açıklamalarda yeni nesil otomobillerin bilgi / eğlence sistemlerinde Google safında yer alacaklarını net bir şekilde dile getirmişlerdi. Artık yeni otomobillerde hem sürücü hem de yolcuların akıllı cihazlarla kolayca bağlantı kurabilmesi adına Android Auto kullanılacak.

Android Auto'da sesli yönlendirmeye sahip navigasyon sisteme gömülü olarak geliyor.
Android Auto'da sesli yönlendirmeye sahip navigasyon sisteme gömülü olarak geliyor.

Google'ın otomobillere özel geliştirdiği Android Auto platformu, özellikle yazılım tarafında birçok farklı avantaj sağlıyor. Ayrıca sisteme gömülü gelen uygulamaların yanı sıra üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin de (Spotify, Yandex Haritalar) destek sağlaması kullanıcılar için hayli önemli.

Android Auto, bugün başlayan Google I/O Geliştiriciler Konferansı'nda da ana gündem maddelerinden biri. Dolayısıyla Android'in mobil cihazlarda olduğu gibi otomobillerde de hızlıca yayılması söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >