Bağlantısı kötü olan bölgeler için Skype Lite sürümü geliyor

Skype Lite
Skype Lite

Son dönemde internet hızının düşük olduğu bölgeler için teknoloji şirketleri uygulamalarının lite sürümlerini kullanıma sunuyor. Son olarak Microsoft düşük internet bağlantısına sahip bölgelerde kullanılmak üzere Skype Lite sürümünü duyurdu.

Microsoft daha düşük internet bağlantı hızlarına sahip bölgelerde kullanılmak üzere Skype Lite Sürümü'nü duyurdu.

Daha önce Facebook'da lite sürümünü kullanıma sunmuş ve ilk olarak Hindistan'da aktif etmişti. Benzer bir hamle de Microsoft cephesinden geldi. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella bugün Mumbai, Hindistan'daki Future Decoded etkinliğinde SkypeLite”yi duyurdu. Android cihazlarda kullanılabilecek olan Skype Lite sürümü sınırlı internet bağlantısı olan bölgelerde kullanılabilecek. Skype Lite sesli ve video çağrı servisinin yeniden yapılandırılmış sürümü olarak kullanıcıların kullanımına sunulacak.
Sadece 13 MB
Skype Lite uygulaması sadece 13 MB boyutunda olması ile telefonlarda fazla yer de kaplamayacak. Uygulama dokuz bölgesel dil ve bağlı servisler için chatbot'ları da desteklemeye devam edecek. Uygulama yine SMS mesajlarınızı okumanıza ve yanıtlamanıza da izin verecek. Tüm bu işlemleri yaparken mobil veri kullanımınızı izlemenize yardımcı olacak bir araçta Skype Lite ile birlikte geliyor.

 Microsoft geçen yıl Skype Bot platformunu kurmuş ve geliştiricilerin kullanımına açmıştı. Bu platform ile haber ve spor sonuçları gibi içerikler kullanıcılara gönderilebiliyordu. Skype Lite uygulamasında bu botlarda aktif olarak yer alacak. Hindistan hükümetinin ve işletmelerin hizmetlerini Hintli vatandaşlarına güvenli bir şekilde sunmalarına olanak tanıyan bir sürü API'leri olan India Stack'te Skype Lite ile birlikte kullanılabilecek. Bunlar arasında en önemli olanı ise kayıtlı vatandaşların kimliklerini doğrulayabildikleri bir özellik olan Aadhaar programı yer alıyor.

 Microsoft, Skype Lite sürümü ile güvenlik ve kullanıcı deneyimi konusunda önemli yenilikleri getirmiş gibi gözüküyor. Ücretsiz olan uygulama kısa bir süre sonra Google Play üzerinden indirilmeye hazır hale gelecek.
Sadece 13 MB Skype Lite uygulaması sadece 13 MB boyutunda olması ile telefonlarda fazla yer de kaplamayacak. Uygulama dokuz bölgesel dil ve bağlı servisler için chatbot'ları da desteklemeye devam edecek. Uygulama yine SMS mesajlarınızı okumanıza ve yanıtlamanıza da izin verecek. Tüm bu işlemleri yaparken mobil veri kullanımınızı izlemenize yardımcı olacak bir araçta Skype Lite ile birlikte geliyor. Microsoft geçen yıl Skype Bot platformunu kurmuş ve geliştiricilerin kullanımına açmıştı. Bu platform ile haber ve spor sonuçları gibi içerikler kullanıcılara gönderilebiliyordu. Skype Lite uygulamasında bu botlarda aktif olarak yer alacak. Hindistan hükümetinin ve işletmelerin hizmetlerini Hintli vatandaşlarına güvenli bir şekilde sunmalarına olanak tanıyan bir sürü API'leri olan India Stack'te Skype Lite ile birlikte kullanılabilecek. Bunlar arasında en önemli olanı ise kayıtlı vatandaşların kimliklerini doğrulayabildikleri bir özellik olan Aadhaar programı yer alıyor. Microsoft, Skype Lite sürümü ile güvenlik ve kullanıcı deneyimi konusunda önemli yenilikleri getirmiş gibi gözüküyor. Ücretsiz olan uygulama kısa bir süre sonra Google Play üzerinden indirilmeye hazır hale gelecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >