Beklenen karar geldi: Apple iPod nano ve iPod Shuffle’ın satışını sonlandırdı

iPod
iPod

Apple’ı Apple yapan en ciddi önemli ürünlerden biri olarak nitelendirilebilecek olan iPod tarihe karışmak üzere… Apple, aldığı kararla iki iPod ürününü birden satmayacağını açıkladı.

Apple, 15 yılı aşkın süredir ürettiği ve tüm dünyada birçok insan tarafından kullanılan iPod’larını “soyu tükenmekte olan cihaz” kategorisine sokmaya kararlı. Cupertino merkezli şirket, iPod nano ve iPod shuffle satışlarını sessizce sona erdirdi. Stokların sona ermesinin ardından bu iki özel MP3 oynatıcısını satın almak mümkün olmayacak. Nano ve shuffle’ın listeden çıkmasıyla birlikte Apple cephesinde iPod’u temsilen kalan tek ürün iPod touch olacak.

2015 yılından bu yana yenilenmeyen iPod touch, 32 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğine sahip durumda. Türkiye’de 32 GB kapasitesindeki iPod touch’a sahip olmak için ödenmesi gereken tutar 939 TL iken 128 GB kapasiteli model için 1409 TL ödenmek zorunda. Apple’ın Bloomberg’e yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurduğu hadise, Apple’ın sadeleşme gayreti olarak değerlendiriliyor.

2012 yılından bu yana yenilenmeyen iPod nano ve iPod shuffle’ın üretimlerinin durdurulması iPod hayranlarını oldukça üzse de sürpriz bir haber olmadığı kesin. Günümüzdeki teknoloji pazarında yerini hızla kaybeden MP3 oynatıcıların yerini akıllı telefonların aldığı söylenebilir. Apple kullanıcıları müzik dinlemek için iPod’lardan ziyade iPhone’ları kullanıyor ve kullanmaya da devam edecek gibi duruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >