Bilim insanları ortaya çıkardı: Ünlü ressamın portresinde gizemli semboller

Ünlü tarihçi Jerry Brennigan, İngiliz tarihinin en büyük ressamlarından Alexander Nasmyth'in bazı tablolarında gizemli semboller buldu.

Jerry Brennigan yaptığı incelemelerde bazı tablolarda bir dizi masonik semboller keşfetti. Küçük harfler, semboller, kuyruklu yıldız ve kukuletalı figürler bazı resimlerde çıplak gözle görülmeyecek şekilde ince detaylarla vurgulanmış.

Brennigan 1787 yılında çizilen tabloyu iki yıl inceledi ve daha sonra da Nasymth'in diğer eserlerini incelemeye başladı. Brennigan tablolarda bulunan küçük işaretlerin Mason olduğu söylenen sanatçı tarafından bilinçli olarak yerleştirildiğini belirtiyor. Tabloda bulunan adamın yüzündeki ve kafasındaki sayı ve harfler Burns'un Kraliyet Masonluğu statüsünü belirtmek için bilerek kullanılmış olabilir. Kuyrukluyıldız da, Masonic Blazing Star'ın sembolü olarak yorumlanıyor.



Tapınak Şövalyeleri de simgeleniyor

Brennigan konuyla ilgile Mailonline'a verdiği demeçte; "Mektupları genel fotoğrafta böyle görmüyorsunuz, zira çok daha yakından bakmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Glasgow'un Robert Burns Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Brennigan, ilk işaretlerin bulunduğu kayıp portrenin 2013 yılında yapılan açık artırmada satın alındığını ve Nasmyt'in eseri olarak doğrulandığını açıkladı.



Diğer eserler ise Edinburgh'daki İskoç Ulusal Portre Galerisinde, Glasgow'daki Kelvingrove Sanat Galerisinde ve Londra Ulusal Portre Galerisi'nde sergileniyor. Brennigan ayrıca; tablolarda Tapınak Şövalyelerini işaret eden ve bir avluya girdiği gözlenen gizemli figürlerin de bulunduğunu söylüyor.








Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >