Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi: NASA, Marsgörevi için özel bir araç geliştirdi

NASA Mars aracı
NASA Mars aracı

Amerikan Havacılık ve UzayDairesi (NASA) tarafından Mars için geliştirilen yeni aracın görüntüleri yayınlandı.

NASA ve anlaşmalı diğer kurumların kızıl gezegen Mars için çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Bu projelerin başarısı da Mars'ın daha iyi kullanımı için önemli bir ilerleme sağladı.

Mars için çalışan en önemli kurumlardan birinin NASA olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü NASA, başta Mars olmak üzere birçok havacılık ve uzay projelerinden başarıyla çıkmayı başardı. Bu mükemmel aracın fotoğraf ve videoları geçtiğimiz günlerde sosyal medya sitelerine düştü.

Mars yüzeyini az çok hemen herkes bir şekilde görmüştür. Yüzeyin zorlu kullanım şartları oluşturacağından dolayı araçta 4 tekerlek yerine bilim kurgu filmlerinden alışık olduğumuz 6 tekerlek kullanılmış.

Projenin başlangıç tarihine baktığımız zaman aracın çok hızlı bir şekilde geliştirildiğini söylememiz mümkün. Özel aracın çalışması Marc ve Shanon Parker kardeşler tarafından Kasım 2016'da başlatıldı. Bu iki kardeş aynı zamanda filmlerde kullanılmak üzere araçlar da tasarlıyor. iki kafadar kardeşin kendine ait şirketleri bile var: Parker Brothers Concepts.

Bu fotoğrafın kaynağı Reddit sitesidir.
Bu fotoğrafın kaynağı Reddit sitesidir.

Sizce bu araç bir kandırmaca mı yoksa Mars'ta kullanılmak üzere geliştirilmiş ciddi bir tasarım mı?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >