Bu kadarı da fazla: Facebook özel mesajları okuyacak

facebook mesajları
facebook mesajları

Facebook, yeni yapay zeka sistemiyle kullanıcıların özel mesajlarına erişip okumayı hedefliyor.

Facebook, arkadaş önermeden reklam gösterimine kadar birçok farklı hususta gelişmiş bir yapay zeka sistemi kullanıyor. Benzer algoritmalar aslında WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi platformlar için de geçerli. Ancak ortaya çıkan son bilgilere göre Facebook yakın zamanda yapay zeka sisteminde işleri biraz daha abartacak.
Mark Zuckerberg, özel mesajlara erişip okuyabilen yapay zeka sistemi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Her ne kadar bu sistemin daha çok kullanıcı davranışlarını analiz etmek için tercih edileceği söylense de bu yapay zeka, veri gizliliği konusunda birçok farklı soru işareti barındırıyor; yani aslına bakılırsa kullanıcılar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Kısaca özel mesajlara üçüncü bir kişinin ya da yapay zekanın erişebiliyor oluşu kullanıcıları endişelendiriyor.

Zuckerberg'in bu tez karşısındaki savunması ise gayet açık. Bu sistem geldiğinde kullanıcılar daha "hedefe yönelik" reklamlarla karşılaşacak. Ama burada gözardı edilen ya da edilmek istenen sorun şu: Hiçbir kullanıcı etkili reklam görebilmek adına mesajlarının okunmasını istemez.

Üzerinde çalışılan bu yeni yapay zeka, otomatik olarak tüm kullanıcıları kapsarsa kullanıcıların gizlilik konusundaki şüpheleri daha da artacak gibi görünüyor. Ancak bu seçenek eğer kullanıcı tercihine bırakılırsa problem büyük bir ölçüde ortadan kalkar.
Artık işinizi Facebook üzerinden bulabileceksiniz Facebook otomatik video seslerini kapatma
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >