Bu sefer kapsam çok geniş: Dizi izleme ve indirme sitelerine yasak geliyor

İnternet korsancılığı.
İnternet korsancılığı.

Geçtiğimiz aralık ayı içerisinde 5 torrent ve dizi/film sitesine karşı lobi faaliyetlerini başarıyla gerçekleştiren Foxtel şirketi, listeyi genişletmeye hazırlanıyor. Şirketin 128 alan ismini kapsayan listesinde online olarak dizi ve film izleme şansı sağlayan sitelerin yanında, torrent indirilen siteler başı çekiyor…

Avustralyalı, ücretli televizyon hizmeti Foxtel, kısa bir süre önce internetten dizi ve film izleyebilmeyi mümkün kılan kendine ait hizmeti Foxtel Now’ı tanıtmıştı. Foxtel, daha önce aralarında Disney, Paramount, Columbia ve 20th Century Fox’un da bulunduğu yapım şirketleriyle birlikte dava açmış ve Pirate Bay, TorrentHound, Torrentz ve SolarMovie gibi siteleri Avustralya’daki tüm internet servis sağlayıcıların engellenmesini sağlamıştı.

Foxtel şirketi, bu konudaki çalışmalarını yoğun bir şekilde hızlandırmayı hedefliyor. Merkeze konan 128 farklı siteyi gözüne kestiren şirket, hem Avustralya’da hem de dünyada bu tarz sitelerin kullanılmasını engelliyor. Torrent sitelerinin popülaritesini hızla artırdığı günümüzde bu tarz sitelere büyük darbe vurmayı planlayan şirket, sıkıntılı sürecin sona ermesi için çalışacak.

Foxtel’in yasakladığı kimi siteler şu şekilde sıralanıyor:

YesMovies, Vumoo, CartoonHJD, Putlocker, Watch Series 1, Watch Series 2, Project Free TV 1, Project Free TV 2, Watch Episodes, Watch Episode Series, Watch TV Series, The Dare Telly, Putlocker9.is, Putlocker9.to, Torlock and 1337x.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >