Bu yazı tüm akraba mağdurlarına ve stalk yapmaktan bıkmayanlara gelsin

Facebook başta olmak üzere birçok sosyal medya sitesinde gezinirken bazı düzenlemelerin yanlış olduğunu düşünürüz. İşte bu tür durumların bazılarının çözümü bu yazıda.

Gençler ile eski neslin anlaşamadığının en büyük örneklerini sosyal medya sitelerinde görüyoruz. Sitelerin kullanımının ücretsiz olması, arayüzlerinin herkes tarafından anlaşılır basitlikte olması kullanımı artıran etkenlerden. Ancak bu arada oluşan karmaşa ve amaç dışı kullanımlar çoğu zaman kullanıcıları hesap açtığına pişman ediyor. İşte bu tür durumların bazılarının çözümü bu yazıda.
Hem siz sinirlenmeyin hem onun kalbi kırılmasın

                                    
                                    Facebook, silmek istediğimiz ama silemediğimiz arkadaş ve akrabalarımızın olduğunu fark etmiş olacak ki yakın zamanda bununla alakalı yeni bir özellik geliştirdi. Bu özellik hem görmek istemediğiniz kullanıcıları arkadaşlıktan çıkarmıyor hem de paylaşımlarını size göstermiyor. 

Peki bu nasıl olacak? Facebook da paylaşımlarından haz duymadığınız arkadaş ve akrabalarınızın profiline giriyorsunuz sonrasında ise 'arkadaşsınız' kısmının yanındaki 'takip ediyorsunuz' butonuna imleci götürdüğünüzde en altta bulunan 'takibi bırak'a tıklıyoruz. Bu aşamadan sonra sizi sinir eden paylaşımları görmüyorsunuz.
Hem siz sinirlenmeyin hem onun kalbi kırılmasın Facebook, silmek istediğimiz ama silemediğimiz arkadaş ve akrabalarımızın olduğunu fark etmiş olacak ki yakın zamanda bununla alakalı yeni bir özellik geliştirdi. Bu özellik hem görmek istemediğiniz kullanıcıları arkadaşlıktan çıkarmıyor hem de paylaşımlarını size göstermiyor. Peki bu nasıl olacak? Facebook da paylaşımlarından haz duymadığınız arkadaş ve akrabalarınızın profiline giriyorsunuz sonrasında ise 'arkadaşsınız' kısmının yanındaki 'takip ediyorsunuz' butonuna imleci götürdüğünüzde en altta bulunan 'takibi bırak'a tıklıyoruz. Bu aşamadan sonra sizi sinir eden paylaşımları görmüyorsunuz.
İnstagram'daki fotoğrafı kendi kalitesinde indirmek artık çok kolay

                                    
                                    Stalklamaktan bıkmayanlar bu özelliğe en çok siz sevineceksiniz. Instagram kullanıcıları, profillerinde paylaştıkları görselleri zaman zaman kaydetmek isteyebiliyorlar ancak web arayüzünde de mobil uygulamada da buna imkan bulunmuyor. Peki bunu başka bir şekilde halletmek mümkün mü? Youtube için olan link kopyalama ile indirme sitesinin bir benzeri İnstagram için yapılmış. Bu sitenin adı DownloadGram. 

Mobil kullanırken fotoğrafın url'sini alıyoruz. Sonra bu sitedeki uygun alana url'yi yapıştırıp download diyorsunuz. Fotoğraf indirmeniz kısa sürede hazır oluyor. Web olarak kullanırken ise yine url kopyalıyoruz ancak mobilde olduğundan biraz farklı. Fotoğrafı paylaşan kullanıcının hesabına girip fotoğrafa tıklıyoruz ve üst kısımda adres yerindeki urlyi kopyalıyoruz. Gerisi ise aynı şekilde tamamlanıyor.
İnstagram'daki fotoğrafı kendi kalitesinde indirmek artık çok kolay Stalklamaktan bıkmayanlar bu özelliğe en çok siz sevineceksiniz. Instagram kullanıcıları, profillerinde paylaştıkları görselleri zaman zaman kaydetmek isteyebiliyorlar ancak web arayüzünde de mobil uygulamada da buna imkan bulunmuyor. Peki bunu başka bir şekilde halletmek mümkün mü? Youtube için olan link kopyalama ile indirme sitesinin bir benzeri İnstagram için yapılmış. Bu sitenin adı DownloadGram. Mobil kullanırken fotoğrafın url'sini alıyoruz. Sonra bu sitedeki uygun alana url'yi yapıştırıp download diyorsunuz. Fotoğraf indirmeniz kısa sürede hazır oluyor. Web olarak kullanırken ise yine url kopyalıyoruz ancak mobilde olduğundan biraz farklı. Fotoğrafı paylaşan kullanıcının hesabına girip fotoğrafa tıklıyoruz ve üst kısımda adres yerindeki urlyi kopyalıyoruz. Gerisi ise aynı şekilde tamamlanıyor.
Facebook’ta gizlenmiş fotoğrafları görebilme 

                                    
                                    Facebook'un gizlilik seçenekleri ile birçok içeriği korumak mümkün gibi görünse de tam olarak böyle sayılmaz. Google Chrome üzerinden yüklenen Facecoder eklentisi artık çoğu içeriği ortaya çıkarıyor. Bu sayede gizlenen fotoğraflar aktif hale getirilebiliyor. Peki bu eklenti nasıl çalışır? 3 adımda anlatalım. 

Adım 1. Facecoder eklentisini kurun. Eklentiyi indirmek için tıklayın; https://goo.gl/HE5wQw 

Adım 2. Eklenti Google Chrome'a kurduktan sonra Facebook fotoğraflarını görmek istediğiniz kullanıcının profil fotoğrafını açın ve Fecoder'in Chrome'daki logosuna tıklayın ve sonrasında da “fotoğrafı aç”a basın. 

Adım 3. Eğer sizi engellemiş bir kullanıcının fotoğraflarına bakmak istiyorsanız, facebook/kullanıcı_adı adresine giderek aynı işlemleri yapabilir ve yine fotoğraflarını görebilirsiniz.
Facebook’ta gizlenmiş fotoğrafları görebilme Facebook'un gizlilik seçenekleri ile birçok içeriği korumak mümkün gibi görünse de tam olarak böyle sayılmaz. Google Chrome üzerinden yüklenen Facecoder eklentisi artık çoğu içeriği ortaya çıkarıyor. Bu sayede gizlenen fotoğraflar aktif hale getirilebiliyor. Peki bu eklenti nasıl çalışır? 3 adımda anlatalım. Adım 1. Facecoder eklentisini kurun. Eklentiyi indirmek için tıklayın; https://goo.gl/HE5wQw Adım 2. Eklenti Google Chrome'a kurduktan sonra Facebook fotoğraflarını görmek istediğiniz kullanıcının profil fotoğrafını açın ve Fecoder'in Chrome'daki logosuna tıklayın ve sonrasında da “fotoğrafı aç”a basın. Adım 3. Eğer sizi engellemiş bir kullanıcının fotoğraflarına bakmak istiyorsanız, facebook/kullanıcı_adı adresine giderek aynı işlemleri yapabilir ve yine fotoğraflarını görebilirsiniz.
Artık Facebook sayfası yönetenler her mesaja tek tek cevap vermekle uğraşmıyor

                                    
                                    Facebook sayfalar işletmeler gelişmeye devam ediyor. Gün geçtikçe büyüyen ve sosyal devlet olmaya çalışan Facebook'un yeni düzenlemesiyle bundan sonra Facebook ile birlikte sayfanıza mesaj atan müşterilerinize otomatik olarak mesaj atabilirsiniz. Facebook 250 karaktere kadar müşterilerinize otomatik mesaj göndermeye izin veriyor. Sayfanıza gelen mesajlara vereceğiniz otomatik mesajları aynı zamanda kişiselleştirebilerek mesajın sonuna Ad, Soyad ve web sitesi adresi ekleyebilirsiniz.
Artık Facebook sayfası yönetenler her mesaja tek tek cevap vermekle uğraşmıyor Facebook sayfalar işletmeler gelişmeye devam ediyor. Gün geçtikçe büyüyen ve sosyal devlet olmaya çalışan Facebook'un yeni düzenlemesiyle bundan sonra Facebook ile birlikte sayfanıza mesaj atan müşterilerinize otomatik olarak mesaj atabilirsiniz. Facebook 250 karaktere kadar müşterilerinize otomatik mesaj göndermeye izin veriyor. Sayfanıza gelen mesajlara vereceğiniz otomatik mesajları aynı zamanda kişiselleştirebilerek mesajın sonuna Ad, Soyad ve web sitesi adresi ekleyebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >