Casusluk yapabilecek oyuncak bebeklerin satışı yasaklandı

oyuncak bebek
oyuncak bebek

İnternete bağlanan oyuncaklarda büyük tehlike: Hacker'lar oyuncak bebekleri bile ele geçirmeye çalışıyor.

Teknoloji ve internet, insanların günlük yaşamındaki birçok alışkanlığa farklı bir boyut kazandırdı. Özellikle IOT yani Nesnelerin İnterneti kavramı, ev ya da ofis içerisindeki cihazların birbirleriyle iletişime geçerek etkileşim içerisine girmesini sağlıyor. Elbette artık çocuklar için üretilen oyuncaklar da bu hususta nasibini alıyor.
Siber saldırganlar kalp pillerini bile hack'leyebilir
Son olarak Almanya'da oyuncak bir bebeğin internet üzerinden hacker'larla iletişime geçebileceği gerçeği ortaya çıktı. Yani aslında hacker'lar, bu tarz teknolojik ürünleri internet bağlantısıyla ele geçirip, farklı amaçlar için kullanmak istiyorlar. Önümüzdeki süreçte benzer saldırıların daha da yoğunlaşması bekleniyor.
Siri benzeri bir kişisel asistan ile donatılan oyuncak bebek, sorulan sorulara internet üzerinden kısa sürede arama yaparak cevaplar veriyor ve sonuçları çocuklara sesli olarak iletiyor. İşte hacker'lar da tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Yapılan uyarılarda Genesis isimli şirket tarafından geliştirilen Cayla isimli oyuncak bebeğin doğrudan imha edilmesi gerektiği belirtildi. 2015 yılında yaklaşık olarak bir milyon adet satılan bu oyuncak esasında sanıldığından daha büyük bir tehlike oluşturuyor. Almanya konuyla alakalı sıkı bir denetime başlamış durumda. Zira artık ülkede casusluk amacıyla kullanılan bu tarz ürünlerin satışı yasaklandı ve satışa devam edenler iki yıla kadar hapis cezası alabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >