Donald Trump'a Android yasağı

ABD'nin yeni başkanı Trump güvenlik için Android cihazını bırakmak zorunda kaldı. Başkan güvenlik için iPhone kullanacak.

Dün resmen görevine başlayan ABD'nin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump güvenliği için Android cihazından vazgeçti. Bugüne kadar ABD başkanları özel üretim Blackberry cihaz kullanıyorlardı. Ancak cihazın bazı özellikleri sınırlanıyordu. Örneğin; Obama da 2009 yılında başkan seçildiğinde Blackberry cihaz kullanmaya başlamıştı.

Güvenli cihaz olarak seçilen telefonun birilerini arama, uygulama yükleme, müzik dinleme ve fotoğraf çekme özellikleri bulunmuyor. Şimdiye kadar markası öğrenilememişti ancak Associated Press'in haberine göre bu cihazın iPhone olduğu ortaya çıktı. Sadece belli bir kişi listesini arayabilen, mesaj gönderebilen ya da e-posta atabilen bu iPhone sınırlı olarak kullanılabiliyor.

Cihaza tek giriş seçeneği ise ABD başkanlık hesabı. İletişimin ABD başkanı için böylesine sınırlandırılmasının sebebi; olası bir hack durumunda ülkenin güvenliğiyle ilgili tüm sırlara erişilebilecek olması.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >