Dünyada satış rekorları kıran oyun Türkiye'de yasaklanabilir

21 Ekim'de piyasaya çıkan Battlefield 1'in Türkiye'de yasaklanabileceği iddia ediliyor. Sebebi sizi de kızdırabilir..

21 Ekim'de piyasaya çıkan ve dünya çapında milyonların indirdiği savaş oyunu Battlefield 1'in ülkemizde yasaklanması gündemde. 1. Dünya Savaşı'nın konu alındığı oyunda, Türk köylerinin bombalanması ve Osmanlı askerlerinin öldürülmesi tepki çekiyor.

DICE'ın geliştirdiği oyun ve Electronic Arts'ın yayınladığı oyun bildiğimiz üzere 1. Dünya Savaşı'nı konu alıyor. Geride bıraktığımız aylarda oyunda Osmanlı askerinin de olacağı açıklanınca birçok kişi sevinmişti. Çoklu oyuncu sürümünde Osmanlı askerlerini alarak rakiple savaşabiliyoruz. Lakin tekli oyuncu sürümünde düşman devletin askerleriyle oynamak zorundayız.

Oyun geliştiren şirketin ABD'li (o dönemin İtilaf Devletleri arasında yer alıyor) olduğunu düşünürsek, bu durumun son derece doğal olduğunu söyleyebiliriz.

İngiliz ve Anzak askeri Osmanlı askerlerini bombalıyor


Tabii bu durumda tekli oyuncu sürümünde İngiliz ve Anzak askeri olarak Çanakkale Cephesi'nde Osmanlı askerlerini bombalamamız gerekiyor. Senaryo gereği Türk köyleri bombardıman altına alınıyor.

İşte bu durum birçok kişinin tepkisini çekti. Electronic Arts, hassas bir konu olduğu için her ülke askerine eşit mesafede yaklaşılacağını açıklamıştı. Fakat oyunun devamında Osmanlı askeri olarak hiçbir cephede savaşamıyoruz.

Battlefield 1'in senaryosunun gerçeği yansıtmadığı ve Türkleri aşağıladığı gerekçesiyle Türkiye'de yasaklanabileceği ifade ediliyor. Tabii henüz bunun için resmi bir girişim yok. Şimdilik sadece iddiadan ibaret.

Çin'de yasaklanmıştı!

Hatırlayacağımız üzere Battlefield 4'ün bir bölümün Şangay'da geçiyordu. Senaryo gereği şehir işgal edildiği için BF4'ün oynanması Çin'de yasaklanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >