Dünyanın en çok izlenen YouTube videosu bir kez daha değişti

YouTube
YouTube

Bundan tam olarak yedi ay önce YouTube'a yüklenen Despacito klibi, şu anda YouTube'un en fazla izlenen videoları listesinde birinci sıraya yerleşti.

Geçen ay, YouTube tarihinin en çok izlenen videosunun artık Gangnam Style olmadığını ve PSY'nin yerini Wix Khalifa - See You Again'in klibine kaptırdığını bildirmiştik. Hızlı ve Öfkeli 7 filmi için Paul Walker'a ithafen yazılan şarkı, bundan tam olarak iki yıl önce en çok satan şarkılardan biri olmayı başararak gerek Oscar gerekse Grammy ödüllerine layık görülmüştü. Ama son olarak zirvedeki sıralama bir kez daha değişiklik gösterdi.

Despacito klibinde an itibariyle bir milyonu aşkın yorum bulunuyor.
Despacito klibinde an itibariyle bir milyonu aşkın yorum bulunuyor.

12 Ocak 2017 tarihinde yüklenen Despacito, şu anda "YouTube tarihinin en çok izlenen videosu" ünvanına kavuştu. İşin ilginç olan kısmı da tam olarak bu. Zira yalnızca yedi aydır YouTube'ta olan video klip, şu anda platformda en çok izlenen video. Şu anda 3 milyarı aşkın görüntüleme alan video, son istatistiklere göre 17.657.758 kez beğenilmiş durumda.

Geçen ay listenin üçüncü sırasında yer alan Despacito, bir aylık süreçte müthiş bir ivme kazanarak birinciliğe yerleşti. Elbette diğer kliplerin tekrardan yükselmesi söz konusu ama yine de bu rekorun kolay kolay kırılamayacağı ortada.

  • 1998 yılında Comenzaré albümüyle başlayan kariyerine "Eterno", "Amor Secreto", "Abrazar la Vida" ve "Paso a Paso" ile devam eden Porto Rikolu Luis Fonsi, Despacito ile çok önemli bir çıkış yakaladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >